Mainos

Tuulet hajoittaneet sinilevälautat

Kovat lounaistuulet ovat vähentäneet sinilevälauttojen määrää ja sekoittaneet pintaesiintymät merialueilla. Pintaesiintymiä ei havaittu lainkaan rajavartioston eilisellä lennolla.

Tutkimusalus Arandan ja Muikun tietojen mukaan itäisellä ja keskisellä Suomenlahdella on sinileviä vähän, ja ne ovat sekoittuneet vesimassaan. Sinilevää on niukasti myös rannikolla ja saaristossa. Maamme sisävesillä levää havaittiin viidesosassa kaikista tarkkailupaikoista.

Levää oli runsaasti vain viidessä järvessä ja erittäin runsaasti ei yhdessäkään. Suomen ympäristökeskus muistuttaa, että levät voivat lisääntyä nopeasti tyynen sään aikaan. Sinilevien pintaesiintymiin on syytä loppukesästä suhtautua varovasti, sillä ne ovat todennäköisesti myrkyllisiä.

Tilanne kurissa Lounais-Suomessakin<?LL_ARTICLEIMG ID=21665 ALIGN=RIGHT>


Tuulinen sää on pitänyt Lounais-Suomenkin levätilanteen hyvänä viime päivinä. Ulkomeren pintaesiintymät ovat pääsääntöisesti hajonneet ja levä on sekoittunut veteen.

Merialueen seurantapaikoilla on tällä viikolla havaittu vähäisiä levämääriä vain Korppoon Utössä ja Dragsfjärdin Genbölen rannassa. Varsinais-Suomen sisävesillä on runsaasti levää vain Rymättylän Kirkkojärvellä. Vähäisiä levämääriä on havaittu Muurlan Ylisjärven ja Kaarinan Littoistenjärven havaintopaikoilla.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.