Tuukka Rask pönkittää Bostonin mahdollisuuksia NHL:n pudotuspeleissä – avauskierroksella reilusti suomalaisten kädenvääntöjä

Sihvonen: NHL:n runkosarjassa kaikkien aikojen suomalaiskausi 4:17
Videolla Petteri Sihvonen perkaa NHL:n tilannetta ja ennakoi pudotuspelejä.

Jääkiekon NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella riittää suomalaisia. Itälohkossa Tuukka Raskin Boston Bruins kohtaa Kasperi Kapasen Toronto Maple Leafsin. Suomalaiskolmikon Carolina Hurricanes saa vastaansa hallitsevan mestarin.

Runkosarjan voittanut Tampa Bay Lightning hallitsi taalaliigan itälohkoa, mutta myös esimerkiksi Boston Bruinsilla ja New York Islandersilla oli vahvat jaksonsa.

Bostonin suomalaismaalivahti Rask vältti keskitalvella varsinaisen peliajan tappion 21 peräkkäisessä ottelussa. Alkukaudesta savonlinnalaisella oli vaikeuksia, ja hän piti perhesyiden takia jopa viikon tauon.

Tuolloin kakkosmaalivahti Jaroslav Halak kantoi hyvin vastuunsa.

– Olemme "Jaron" kanssa jakaneet pelejä todella tasaisesti. Se on toiminut todella hyvin. Molemmat ovat pelanneet hyvin. Tuntuu, että olemme sillä tasolla millä haluammekin olla, Rask tuumi pudotuspelien kynnyksellä NHL:n suomenkielisten verkkosivujen videohaastattelussa.

Ensimmäisellä kierroksella Boston saa vastaansa Kasperi Kapasen Toronton.

–  Pudotuspeleihin mentäessä on hyvä asia, että molemmilla maalivahdeilla on hyvä tuntuma peliin. Meillä on mahdollisuudet mihin vain, Rask paalutti.

Bostonin pitäisi raivata tieltään Toronton jälkeen todennäköisesti Tampa Bay, joten matka on kivinen. Tampa Bay saa ensin vastaansa Joonas Korpisalon, Markus Nutivaaran ja Markus Hännikäisen Columbuksen.

Pudotuspeleihin päässeistä suomalaisista ainoat Stanley Cupin voittajat pelaavat itälohkossa, kun himoittua kannua ovat päässeet nostamaan Raskin lisäksi myös Valtteri Filppula, Olli Määttä, ja Teuvo Teräväinen.

Niukasti pudotuspeleihin selvisi myös Teräväisen, Sebastian Ahon ja Saku Mäenalasen Carolina, joka haastaa hallitsevan mestarin Washingtonin. Filppulan ja Leo Komarovin New York Islanders isännöi kestomenestyjä Pittsburghia, jonka alakerrassa luutii Olli Määttä.

Lue myös:

    Uusimmat