Tuukka Raskin tilastot nostattavat kulmakarvoja – poskettomia lukemia Stanley Cupin ratkaisupeleissä

Tuukka Rask rentona Stanley Cupin ratkaisupeliin:"Hieno päätös kaudelle" 2:54
Videolla Tuukka Raskin ajatuksia kuudennen Stanley Cupin finaalin jälkeen.

Vanhan hokeman mukaan hyvät pelaajat ovat parhaimmillaan tiukoissa paikoissa. Tilastotkin osoittavat, että Tuukka Rask on totta vie ollut sellainen Stanley Cupissa. 

Rask osoitti jälleen tasonsa, kun Bruins voitti kuudennen finaalin 5–1 ja siirsi ratkaisun seitsemänteen peliin. Raskin vire on pysynyt hämmästyttävän korkealla koko kevään. 

Rask on pelannut kaikkiaan viidessä ottelussa, jossa sarja on ollut katkolla. Niissä hän on pysäyttänyt 149 laukauksesta 145, mikä tarkoittaa torjuntaprosenttia 97,3. Kaikista peleistä on irronnut voitto. 

Lisäksi kahdessa ottelussa Rask on pitänyt maalin puhtaana: Columbus Blue Jacketsia vastaan kuudennessa ottelussa toisella kierroksella ja Carolina Hurricanesia vastaa neljännessä ottelussa konferenssifinaalissa. 

Raskin koko pudotuspelien torjuntaprosentti 93,8 on paras maalivahdeista, jotka ovat pelanneet vähintään viisi ottelua. Hän on päästänyt 1,93 maalia ottelua kohti. 

Rask on päästänyt vain yhdessä kauden pleijaripelissä yli kolme maalia ottelussa. Se tapahtui Toronto Maple Leafsia vastaan ensimmäisellä kierroksella, kun Rask päästi 42 laukauksesta neljä sisään (torjuntaprosentti 90,5). Boston voitti kuitenkin sarjan neljännen ottelun 6–4.

Suomalaisveskari on pelannut jokaisen pudotuspeliottelun yli 90 prosentin teholla. Hänen tilillään on 15 voittoa ja kahdeksan tappioita. 

Raskista tuli kuudennen finaalipelin voiton ansiosta NHL-historian 19. maalivahti, joka on voittanut 50 pudotuspeliottelua. Rask saavutti rajapyykin 88 ottelussa. Siinä listalla hänellä on kymmenenneksi vähiten otteluita. Suomalaismaalivahdeista toisena listalla on Pekka Rinne (26.), jolla pudotuspelivoittoja on 45. 

Runkosarjassakaan Rask otti 46 pelaamastaan ottelusta 27 voittoa torjuntaprosentilla 91,2.




Lue myös:

    Uusimmat