Mainos

Tutkintoja 60 prosentilla yli 15-vuotiaista

Noin 60 prosenttia yli 15-vuotiaista suomalaisista oli suorittanut jonkun peruskoulun jälkeisen tutkinnon vuoden 2001 loppuun mennessä. Tutkinnon suorittaneita oli kaikkiaan 2,6 miljoonaa, kun taas peruskouluun, keskikouluun tai kansakouluun opintiensä päättäneitä oli 1,7 miljoonaa.

Koulutettua väkeä on paljon myös maasta muuttaneiden joukossa. Kaikkiaan vuonna 2001 maasta muutti 11 000 yli 15-vuotiasta, joista 72 prosenttia oli suorittanut tutkinnon. Korkeakoulututkinnon suorittaneita heistä oli 37 prosenttia ja keskiasteen tutkinnon suorittaneita 34 prosenttia.

Eniten koulutusta olivat saaneet 25-29-vuotiaat, joista 85 prosenttia oli suorittanut tutkinnon lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Nuoremmissa ikäluokissa naiset ovat kouluttautuneet selvästi miehiä enemmän. Sen sijaan yli 60-vuotiaiden ikäluokassa tilanne on aivan päinvastainen.

Ylioppilaita Suomessa on yli miljoona, ammatillisen tutkinnon suorittaneita 1,9 miljoonaa ja korkeakoulututkinnon suorittaneita vajaat 400 000.

Koulutettu väki on vuosien varrella muuttanut sankoin joukoin Uudellemaalle. Vuonna 2001 jo 65 prosentilla uusmaalaisista oli peruskoulun jälkeinen tutkinto. Vuoden 2001 aikana myös Pirkanmaa, Varsinais-Suomi, Keski-Suomi ja Pohjois-Pohjanmaa ovat saaneet koulutetusta väestä tuntuvaa muuttovoittoa.

Kaupungeissa tutkinnon suorittaneita oli 64 prosenttia ja maaseudulla 51 prosenttia. Korkeakoulututkinto on 28 prosentilla kaupunkilaisista ja 15 prosentilla maaseudulla asuvista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.