Mainos

Tutkimusryhmä vahvisti Yhdysvaltain pommituksen siviiliuhrit

Afgaaneista ja amerikkalaisista koostuva tutkimusryhmä on vahvistanut Yhdysvaltain maanantaisen pommituksen aiheuttaneen siviiliuhreja.

Afganistan


Kabuliin palanneen ryhmän amerikkalaisjäsenet ovat kuitenkin kertoneet nähneensä vain viisi hautaa. Afganistanin hallinto on ilmoittanut 46 ihmisen saaneen surmansa ja lähes 120 loukkaantuneen pommituksessa.

Afganistanilaisten viranomaisten mukaan siviileistä osa oli ollut juhlimassa häitä. Yhdysvaltain armeijan mukaan hyökkäyksen kohteeksi joutuneessa kylässä piileskeli korkea-arvoisia Talebanin johtajia.

Yhdysvaltojen mukaan pommitus oli vastaus ilmatorjuntatuleen. Kyläläiset puolestaan ovat kertoneet vain ampuneensa kivääreillä ilmaan hääjuhlan kunniaksi paikallisten traditioiden mukaan.

Yhdysvallat lupaa perusteellisen tutkimuksen

Afganistanissa olevien amerikkalaisjoukkojen komentaja on painottanut, että välikohtaus tutkitaan perusteellisesti. Hänen mukaansa tapaus on onnettomuus.

-Me emme hyökkää viattomia ihmisiä tai liittolaisiamme vastaan, kenraali Dan McNeil totesi lehdistötilaisuudessa.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush esitti eilen surunvalittelunsa siviilien kuoleman johdosta Afganistanin presidentille Hamid Karzaille.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.