Tutkimus väittää: Jos esikoista imettää yli viisi kuukautta, lapsia voi tulla enemmän

0:55

Tutkimuksen mukaan naiset, jotka imettävät lapsiaan yli viisi kuukautta, saavat todennäköisesti enemmän lapsia kuin naiset, jotka imettävät lapsiaan alle 22 viikkoa tai eivät ollenkaan. Syy-yhteys ei tosin ole suora, vaan puolison tuki tai joustavat työolot sallivat joidenkin naisten imettävän lapsiaan kauemmin ja tekevät suuremman perheen perustamisesta helpompaa.

Yllä olevalla videolla mietitään, miksi imetys herättää niin voimakkaita tunteita.

Tuore Demography-lehdessä julkaistu tutkimus kertoo, että imettämisellä ja lapsiluvun kokonaismäärällä saattaisi olla yhteys.

Cornellin yliopiston sosiologian professori Vida Maralani sekä Hunter College -korkeakoulun professori Samuel Stabler hyödynsivät tutkimuksessa lähes 3 700 naisen tietoja 1970-luvun lopulta vuoteen 2012.

He halusivat selvittää imetyksen keston ja hedelmällisyyden, hedelmällisyysodotusten sekä synnytysten välistä aikaa.

Tutkijat saivat selville, että naiset, jotka imettävät ensimmäistä lastaan viisi kuukautta tai enemmän saavat kokonaisuudessaan enemmän lapsia. Lisäksi heillä on suurempi todennäköisyys saada kolme lasta tai enemmän verrattuna äiteihin, joita lapset imettävät lyhyemmän aikaa tai eivät ollenkaan.

Tutkijoiden mukaan naiset, jotka imettivät ensimmäistä lastaan ainakin viisi kuukautta saavuttivat ja jopa ylittivät odotetun hedelmällisyytensä.

Tutkimuksen mukaan nämä yli 22 viikkoa imettäneet äidit eivät merkittävästi eronneet muista imettävistä äideistä varhaisten hedelmällisyysodotusten suhteen.

Ei suoraa syy-yhteyttä

Maralani huomauttaa Fox-kanavalla, että imettäminen ei suoraan aiheuta sitä, että lapsia tulee enemmän, vaikka onkin niin, että pidempään imettävät naiset saavat tutkimuksen mukaan enemmän lapsia.

– Me uskomme, että samat tekijät, jotka auttoivat heitä onnistumaan imetyksessä alun perinkin, todennäköisesti auttavat heitä myös saamaan suuremman perheen.

Esimerkkinä Maralani mainitsee puolison tuen ja joustavat työskentelymahdollisuudet. Molemmat saattavat olla tekijöitä, jotka sekä auttavat äitejä imettämään pidempään että perustamaan pitkällä tähtäimellä suuremman perheen.

Lähde: Foxnews.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja