Tutkimus paljasti tehokkaimman dieetin – ravitsemusterapeutti Lisa kertoo, miten kilot karisevat taatusti: "Ihmiset eivät tajua, että..."

Testaa heti! Nopea narukikka paljastaa, pitäisikö sinun laihduttaa 0:37
Testaa heti! Nopea narukikka paljastaa, pitäisikö sinun laihduttaa.

Tuoreen tutkimuksen mukaan tietyntyyppistä Välimeren ruokavaliota noudattamalla voi laihtua erityisen tehokkaasti. Tutkimuksesta kertoo muun muassa uutiskanava Fox.

Välimeren ruokavalion hyödyt on tunnettu jo pitkään. Välimeren ruokavalio nimettiin aiemmin tänä vuonna vuoden 2020 parhaaksi ruokavalioksi. U.S. News & World Report -aikakauslehden haastattelemien asiantuntijoiden mukaan kaikkien tulisi ottaa mallia tästä terveellisestä dieetistä.

Välimeren ruokavalion on todistettu olevan tehokas painonpudotuksessa, pienentävän riskiä sydänsairauksiin ja jopa pidentävän elinikää.Välimeren ruokavalio ei ole rajoittava dieetti, eli myös esimerkiksi hiilihydraattien nauttiminen ja viinin juominen silloin tällöin on sallittua.

Tutkimus osoitti: Yksi dieetti pudotti painoa eniten

Nyt tutkijoilla on kuitenkin uutisia niille, jotka toivovat ruokavalion pudottavan myös painoa. Tuoreen tutkimuksen mukaan ”vihreä Välimeren dieetti” voi karistaa kiloja enemmän kuin ruokavalion normaali versio. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ruokavaliosta karsitaan pois lihaa ja kalaa ja niiden tilalla syödään kasviperäisiä proteiineja. Tutkimustuloksista raportoitiin tieteellisessä Heart-julkaisussa.

Tutkimukseen osallistui 294 lievästi lihavaa ihmistä, joista valtaosa oli miehiä. Osallistujat jaettiin kolmeen ryhmään. Ensimmäisessä ryhmässä olevat lisäsivät hieman liikunnan määrää ja söivät terveellisemmin. Toisen ryhmän osallistujat saivat muuten samat ohjeet, mutta heidän tuli noudattaa tavanomaista Välimeren ruokavaliota. Kolmannessa ryhmässä osallistujen tuli sen sijaan noudattaa vihreää Välimeren dieettiä, eli jättää ruokavaliosta pois liha ja korvata se kasviproteiineilla.

Tutkimusjakson aikana vihreää dieettiä noudattaneet pudottivat painoa eniten, keskimäärin 6,2 kiloa. Tavallista Välimeren dieettiä noudattaneet karistivat keskimäärin 5,3 kiloa ja pelkkää terveellisempää ruokavaliota noudattaneet 1,4 kiloa. Välimeren ruokavalion molemmat muodot olivat siis huomattavasti tehokkaampia painonpudotuksen kannalta.

"Ihmiset eivät tajua, että ei tarvitse syödä eläinperäisiä tuotteita saadakseen proteiinia"

Tutkimus vahvistaa aiempia tutkimuslöydöksiä siitä, että kasviperäisellä ruokavaliolla voi karistaa kiloja ja vähentää kehon rasvamäärää. Tutkijat muistuttavat, että erilaisten kasvisten ja lehtivihannesten sekä pähkinöiden lisääminen ruokavalioon pitää huolen tarvittavasta kuidun- ja proteiinintarpeesta.

 Ihmiset eivät tajua, että ei tarvitse syödä eläinperäisiä tuotteita saadakseen proteiinia. Proteiinia on myös viljoissa ja kasviksissa. Kalorimielessä se auttaa painonhallinnassa, koska kuidut auttavat pitämään kylläisenä ja voit syödä isomman annoksen, muistuttaa tunnettu ravitsemusterapeutti Lisa Young uutiskanava Foxille.

"Finally Full, Finally Slim" -kirjan kirjoittanut ravitsemusterapeutti muistuttaa, että mitä enemmän kasviperäisiä ruokia ruokavaliossaan nauttii, sitä enemmän kuitua ja antioksidantteja saa. 

Lähde: Fox News

Lue myös:

    Uusimmat