Tutkimus "paljasti" pallomeret ällöttävän likaisiksi – ei varsinainen yllätys kenellekään: "Olen nähnyt lapsen oksentavan sinne"

Tutkijoiden mukaan pallomerien palloista löytyi "huomattavia" määriä mikrobeja. Tulos ei tullut kenellekään varsinaisena yllätyksenä.

Pallomeret ovat ällöttäviä. Tähän tulokseen päätyi yhdysvaltalainen yliopisto, joka testasi kuusi lasten fysioterapiakeskuksissa käytössä olevaa pallomerta, kertoo Fox29.

Palloista löytyi 31 bakteeria

Meristä kerättiin kustakin 9–15 palloa eri syvyyksistä. Tutkijoiden mukaan kaikista palloista löytyi "huomattavia" määriä mikrobeja.

Palloista löytyi yhteensä 31 bakteeria ja yksi hiiva. Näistä kahdeksan bakteeria ja hiiva voisivat aiheuttaa sairauksia.

Pöpöjen joukossa oli esimerkiksi streptokokkia ja stafylokokkia. Esimerkiksi sairaalabakteerina tunnettu MRSA on stafylokokki.

– Bakteerikolonisaatioita löytyi jopa tuhansia soluja per pallo, tutkijat toteavat.

Pöpöt voisivat siirtyä potilaisiin

Tutkijoiden mukaan keskusten pallomeriä siivotaan päivien, jopa viikkojen välein. Pöpöt voisivat siirtyä pallomerestä potilaisiin.

– Löysimme huomattavaa vaihtelua mikro-organismien määrässä eri pallomerinäytteiden välillä, kertoo tutkimusta tehnyt Mary Ellen Oesterle.

"Tarvitsitte tutkimuksen selvittääksenne tämän?"

Tutkimus julkaistiin American Journal of Infection Control -lehdessä, eikä se tullut kenellekään varsinaisena yllätyksenä.

– Tarvitsitte tutkimuksen selvittääksenne tämän? Nauran ääneen. Paljonko se maksoi, Sue Hughes Dutch ihmettelee Facebookissa.

– Ja minä kun luulin, että he desinfioivat jokaisen pallon jokaisen käytön jälkeen. Olenpa höpsö, Christin Chambers vitsailee.

Moni huomauttaa, että pallomerien etovuus on ollut tiedossa jo vuosikymmenet.

– Kuten yleensäkin, heitämme rahaa menemään näihin "tutkimuksiin". Olisin voinut antaa teille tuon saman informaation maksutta 20 vuotta sitten, kun lapseni olivat pieniä ja kiskoin heitä ulos pallomeristä, kun löysimme likaisia vaippoja, oksennusta ja kaikkea muuta niistä. Ihmiset ovat ällöjä, Sharon Stone toteaa.

– Olen tiennyt tämän lapsesta asti, ja olen nyt vanha. Heti, kun haistoin jalat, pissan ja kakan, ajattelin: "Lähde, äläkä koskaan katso taaksesi". Olen myös nähnyt lapsen oksentavan pallomereen, Tasha Keitt kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja