Tinderin tekemä aprillipila meni miehellä tunteisiin – vaatii Tinderiin asetuksen, joka todentaa naisen painon

Tinderin tekemä aprillipila meni miehellä tunteisiin, mikä aiheutti kiivaan keskustelun Reddit-keskustelupalstalla. 

Deittailu on muuttunut paljon etenkin internetin keksimisen jälkeen. Moni turvautuukin tänä päivänä erilaisiin deittisovelluksiin tai -sivustoihin, kuten Tinderiin.

Tinder on siitä kinkkinen seuranhakupaikka, että siellä voi antaa itsestään silotellumman kuvan. Toiset lataavat palveluun kuvia, jotka on otettu viisi vuotta sitten, toiset taas valehtelevat ikänsä, pituutensa tai painonsa.

Eräs brittiläinen mies kyllästyi siihen, että naiset antavat itsestään Tinderissä vääränlaisen kuvan. Hän haluaakin, että asialle tehdään jotain, kertoo brittimedia The Sun.

Fatfish: vähän kuin catfish, mutta ei sinne päinkään

Miehen ystävät olivat treffailleet naisia, joihin he olivat tutustuneet Tinderin kautta. Treffeille saapui kuitenkin usein nainen, joka ei vastannut niitä kuvia, jotka mies oli naisen profiilissa nähnyt.

Tai voi hyvinkin olla, että kuvissa poseerasi sama nainen, mutta 10 vuotta aiemmin. Nyt mies onkin pyytänyt, että deittisovelluksessa otettaisiin käyttöön painon todentamisasetus naisille.

Alustava keskustelu lähti ilmeisesti aprillipilasta. Tinder oli jekuttanut käyttäjiään ilmoittamalla, että he ottavat käyttöön pituuden todennusasetuksen miehille.

Ilmeisesti aprillipila tehtiin siksi, että naiset ovat tavallisesti kiinnostuneita miesten pituudesta. Moni nainen saattaakin pettyä tavatessaan miehen kasvotusten, kun mies onkin odotettua lyhyempi.

Tämä kohahdutti ihmisiä sosiaalisessa mediassa – etenkin keskustelufoorumi Redditissä.

– Voin taata, että he eivät varmasti tee yhtään mitään naisten painon suhteen, mies kommentoi keskustelufoorumilla.

– Minulla on ystäviä, jotka ovat olleet niin kutsuttujen fatfishien, eli oletettua isokokoisempien naisten kanssa. Se on käytännössä sama asia, hän jatkaa.

Mies tarkensi, että kyseessä on termi catfish, eli joku antaa itsestään internetissä erilaisen kuvan kuin todellisuudessa on – esimerkiksi esiintymällä toisen henkilön nimellä ja kuvilla. Kaikki Reddit-käyttäjät eivät kuitenkaan voineet allekirjoittaa miehen näkemystä tai vertauskuvaa.

Lisää vettä myllyyn: "Kun mies ei pidä naisesta tämän liiallisen painon takia, hän on sika"

Keskustelu tiivistyi aiheen tiimoilta. Monet käyttäjät vaativat sukupuolten välistä tasa-arvoa ja kehottivat kaikkia – niin miehiä kuin naisiakin – olemaan rehellisiä painostaan ja pituudestaan.

– Jos joku valehtelee, hän ei ole sinulle se oikea, eräs kommentoi Redditissä.

Brittiläismies ei kuitenkaan luovuttanut kantansa suhteen, vaan jatkoi vaahtoamista asian suhteen.

– Miksi ihmeessä meidän miesten pitäisi laittaa profiiliimme pituutemme, jos naiset eivät kerro painoaan? Kun nainen ei pidä miehestä tämän pituuden vuoksi, kaikki ajattelevat ”Hyvä tyttö” tai ”Naisvoimaa!”, mies kirjoitti tuohtuneena.

Mies kertoi myös päinvastaisen esimerkin, jolla halusi tukea jyrkkää mielipidettään.

– Ja sitten, kun mies ei pidä naisesta tämän liiallisen painon takia, hän on sika. Minua ärsyttää, että miesten ja naisten suhteen eivät päde samat yhteiskunnalliset standardit.

Mies halusi vielä täsmentää, ettei hänellä ollut mitään pyöreämpiä naisia vastaan – hän ei vain ole kiinnostunut heistä seksuaalisessa mielessä. Hän kertoi myös olevan hyvin sinut itsensä kanssa, vaikka hän on ”vain” 175 senttimetriä pitkä mies.

Naisetkin ottivat osaa keskusteluun: "En kiihotu läskistä tai lyhyistä ihmisistä"

Miehen perustelut saivat kannatusta toisten Reddit-kirjoittajien keskuudessa.

– Olen oppinut swaippaamaan välittömästi vasemmalle kaikki ne naiset, joilla on vain kasvokuvia.

– Luulevatko nämä naiset, että he voivat valehdella aina siihen asti, että tapaa miehen kanssa kasvotusten olettaen, että mies ei enää siinä vaiheessa välitä, vaikka nainen onkin pyöreämpi kuin antoi ymmärtää, toinen komppasi.

Yllättäen keskusteluun liittyi myös naisia, jotka olivat tuohtuneiden Tinder-mieskäyttäjien puolella. Eräs naisista kertoi avoimesti hänellä olevan pituusvaatimus miehille, eikä häntä haittaa, jos miehellä on vaatimuksia naisen painon suhteen.

– En kiihotu läskeistä tai lyhyistä ihmisistä. Ihmisillä on omat mieltymyksensä, niin yksinkertaista se on, nainen toteaa Redditissä.

Toinen naiskäyttäjä taas kertoi olevansa muodokas nainen, eikä ymmärrä, miksi naiset valehtelevat painonsa deittisovelluksissa.

– Kun vielä käytin Tinderiä, kerroin rehellisesti olevani todellisuudessa pyöreämpi, eikä se karkottanut miehiä pois, nainen paljasti.

– Jos naiset häpeilevät painoaan, eikö se ole vieläkin kiusallisempaa, kun todellisuus paljastuu parin tavatessa kasvokkain – on niin kiusallista edes ajatella sitä tilannetta, nainen miettii.

Kun keskustelua oli käyty kiivaana jonkun aikaa, moni alkoi epäillä, että kyseessä on vain harmiton aprillipila, sillä miehille suunnattua pituuden todennusasetusta ei oltu otettu vielä käyttöön.

– Tämä on ihan selvä aprillipila, eräs huomautti tunteikasta keskustelua käyviä somettajia.  

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat