Tutkimus paljastaa: Naispuolisia ystäviä väheksytään vilkkaan seksielämän vuoksi – miehiä ei arvostella samalla tavalla

Tutkimusten mukaan naiset saattavat olla toisilleen vihamiehiä.

#MeToo-liike nosti esille sen, kuinka miehet kohtelevat naisia, mutta useiden tutkimusten mukaan naisilla itselläänkin on vielä opettelemista toistensa kohtelussa. Onko nainen naiselle susi, niin kuin sanonta kuuluu?

Ainakin seksuaalisesti aktiivinen nainen tuntuu ärsyttävän. Social Psychology -julkaisussa hiljattain esitellyn tutkimuksen mukaan sekä miehillä että naisilla on tapana ajatella negatiivisesti seksuaalisesti aktiivisista naispuolisista ystävistään, mutta miespuolisen ystävän vilkas seksielämä ei vastaavia ajatuksia aiheuta.

Tutkijat kysyivät 4 455 amerikkalaismieheltä ja -naiselta kyselyn avulla heidän näkemyksiään läheisestä ystävästä, jonka seksuaalisen historian he tunsivat. Kyselyssä 18–35-vuotiaiden vastaajien tuli arvioida ystävän arvoja, miellyttävyyttä, menestystä ja älykkyyttä.

Selvisi, että jos miehellä oli useita seksikumppaneita, häneen suhtauduttiin positiivisemmin kuin naisiin. Mitä enemmän naisilla oli ollut seksikumppaneita, sitä huonommin tyttökaverit heidät arvioivat. 

– Yritä olla tietoinen siitä, kun arvostelet ihmisiä heidän seksuaalisen käytöksensä ja maineensa perusteella, ja kun muut vaikuttavan tekevän samoin. Tämä on erityisen tärkeää tänä päivänä, kun huomio koskien asioita, kuten seksuaalinen ahdistelu ja väkivalta, on lisääntynyt, tutkimusta johtanut Michael J. Marks New Mexicon yliopistosta totesi PsyPostille.

Toinen tutkimus tukee

Toisessa, joulukuussa Evolution and Human Behavior -julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa havaittiin, että naiset kohtelevat seksualisoituneina pitämiään naisia tylymmin kuin miehet. Tutkimusta varten tutkijat pyysivät tuhatta miestä ja naista pelaamaan ekonomisiin päätöksiin perustuvaa peliä, jossa heidän vastapelaajansa kerrottiin olevan toisella puolen ruutua. Todellisuudessa he pelasivat tietokonella luotua hahmoa vastaan.

Digitaaliset vastustajat oli kuvattu joko konservatiivisesti puettuna ja vähin meikein tai tiukoissa asuissa ja runsaassa meikissä. Sekä mies- että naisosallistujat jakoivat rahansa epätodennäköisemmin seksualisoidumman vastustajan kanssa. He myös luottivat epätodennäköisemmin sijoituksensa hänelle.

Vain naiset olivat kuitenkin valmiita myös rankaisemaan seksikkäitä vastustajiaan, jopa silloin, kun se tarkoitti oman itsen sabotoimista. Naiset kieltäytyivät antamasta pelissä vastustajalleen rahaa ja luopuivat samalla mahdollisuudeta tienata pienen summan itselleen. He siis luopuivat mieluummin mahdollisuudesta tienata lisää, jos se tarkoitti kieltoa seksikkäälle vastustajalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja