Mainos

Tutkimus: Osteoporoosilääke yhtä tehokas kuin syöpälääke

Amerikkalaistutkimuksen mukaan raloxifenenä tunnettu Evista aiheuttaa Tamfixenia vähemmän verenhyytymiä, harmaakaihia ja kohdunkaulan syöpää.

Amerikkalaistutkimuksen mukaan osteoporoosilääke Evista on yhtä tehokas rintasyöpälääke kuin Tamofixen. Molemmat lääkkeet vähentävät tutkijoiden mukaan syöpäriskiä ainakin riskiryhmään kuuluvilla, vaihdevuodet ohittaneilla naisilla noin 50 prosenttia.

Tutkimuksissa ilmeni myös, että Evista, joka tunnetaan yleisesti raloxifenenä, aiheuttaa Tamfixenia vähemmän sivuoireita kuten verenhyytymiä, harmaakaihia ja kohdunkaulan syöpää.

Tutkimusryhmä myöntää, että tutkimustulokset eivät ole niin yksiselitteisiä, kuin ryhmä toivoi. Evistaa ei esimerkiksi ole vielä tutkittu nuoremmilla naisilla, joten toistaiseksi heidän vaihtoehdokseen jää Tamofixen.

Ruotsalaistutkimuksessa selvisi viime syksynä, että Tamofixen saattaa joidenkin potilaiden kohdalla jopa lisätä rintasyövän uusiutumisen riskiä. Lääkkeellä on menestyksellisesti hoidettu tuhansia rintasyöpäpotilaita Ruotsissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.