Mainos

Tutkimus: Naisyrittäjät luottavat tulevaisuuteen

Naisyrittäjistä luottavaisimmin tulevaisuuteen suhtautuvat nuoret ja korkeasti koulutetut yrittäjänaiset. Taloustutkimuksen kyselyn mukaan suurimpana esteenä yrityksensä menestymiselle naiset pitävät Suomen yleistä taloudellista tilannetta.

Seuraavan kahden vuoden aikana Suomen talouden uskotaan kuitenkin kehittyvän suotuisasti. Vain 5 prosenttia haastatelluista naisyrittäjistä pelkäsi tilanteen huononevan. Loput uskoivat tilanteen jatkuvan nykyistä parempana tai nykyisellään. Suunnilleen samoin arvioitiin oman yrityksen kehitysnäkymiä. Pitkälle koulutetut ja 25-35-vuotiaat naiset arvioivat myös oman yrityksensä tulevaisuuden näkymiä keskimääräistä myönteisemmin. Tietokonevalmistaja IBM:n teettämään kyselyyn vastasi lähes 2700 naisyrittäjää.

Kännykkä tärkein tietotekninen apuväline

Noin 60 prosenttia kyselyyn osallistuneista naisyrittäjistä omistaa tietokoneen. Tämä on vielä selvästi vähemmän kuin Yhdysvalloissa, jossa vastaavassa kyselyssä vuosi sitten lähes kaikki naisyrittäjät kertoivat käyttävänsä tietokonetta yrityksensä hoidossa. Yrittäjänaisten keskusliiton toiminnanjohtaja Sinikka Lallukka arvioi eron johtuvan siitä, että Suomessa valtaosa naisyrittäjistä on yli 35-vuotiaita ja naisten omistamat yritykset ovat hyvin pieniä. Tärkeimpänä tietotekniikan apuvälineenä pidettiin matkapuhelinta. Sen omisti 70 prosenttia haastatelluista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.