Tutkimus: Naiset eivät kadu yhden illan juttujaan – kunhan tietyt ehdot täyttyvät

Naiset ovat tyytyväisiä yhden illan juttuihinsa, kunhan he ovat itse tehneet aloitteen ja seksi on ollut hyvää, kertoo tutkimus.

Naiset katuvat todennäköisemmin liian nopeasti tapahtuvaa seksin harrastamista, kun taas miehet sen sijaan katuvat ennemminkin sitä, jos ovat jättäneet käyttämättä tilaisuuden harrastaa satunnaista seksiä, kertoo tuore tutkimus.

Tutkimuksen mukaan naiset voivat kuitenkin olla aivan yhtä tyytyväisiä sitoumuksettomaan seksiin kuin miehetkin, kunhan he ovat vain itse tehneet aloitteen – ja kunhan heidän satunnainen seksikumppaninsa hallitsee petipuuhat tyydyttävästi. Touhukkaan yön jälkeen aamuun herätään nimittäin katuvaisina, jos seksi on ollut huonoa.

Personality and Individual Differences -julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa tarkasteltiin 763 henkilöä Norjassa ja Yhdysvalloissa.

Naiset katuvaisempia

Puolet tutkimusta varten haastatelluista naisista sanoi katuneensa viimeisintä yhden illan juttuaan. Samaa sanoi vain noin kolmannes miehistä. 

Tutkimuksen tarkoitus oli selvittää, miksi naiset katuvat satunnaista seksiä miehiä enemmän. Yksi suuri katumuksen syy oli tunne siitä, että heidät oli painostettu seksiin. Katumuksen tunteita olikin huomattavasti vähemmän, jos nainen itse oli aloitteellinen osapuoli. Miehet eivät välittäneet niin paljon siitä, kuka aloitteen teki.

Tutkimusta johtanut Leif Edward Ottesen Kennair norjalaisesta yliopistosta epäilee naisten vastahakoisuuden yhden illan juttuihin johtuvan ihmisten evolutionäärisestä menneisyydestä, kun naiset ovat joutuneet kantamaan täyden vastuun sitoumuksettoman seksin seurauksista, kuten mahdollisesta raskaudesta.

– Tiedämme tänä päivänä, että naiset ovat miehiä huolestuneempia raskaudesta, sukupuolitaudeista ja maineestaan, Kennair toteaa.

Huono seksi kaduttaa enemmän

Naiset saattavat katua yhden illan juttujaan enemmän myös siksi, että he saavat miehiä epätodennäköisemmin orgasmin petipuuhissa satunnaisen kumppanin kanssa. Yksinkertaisesti muotoiltuna miehet yleensä nauttivat enemmän yhden illan seksistä, mikä saa jotkut epämiellyttävät tuntemukset, kuten häpeän tai syyllisyyden, hälvenemään.

Tulokset osoittivat, että sekä miehet että naiset katuivat seksiä enemmän, jos se oli huonoa, seksikumppani oli seksuaalisesti epäpätevä tai he kokivat huolta tai vastenmielisyyttä. Jokainen tekijä oli tärkeämpi naisille kuin miehille.

Vastenmielisyyden tunne oli suurin syy katumukselle. Se saattoi johtua itse seksistä, kumppanin hygieniasta tai siitä, että seksiä oli harrastettu parisuhteen ulkopuolella.

Naiset kuitenkin katuivat vähemmän, jos he olivat itse tehneet aloitteen, mutta aloitteenteolla ei ollut merkitystä miesten katumuksen tunteisiin.

Kennair tiimeineen tutki yhden illan juttujen aiheuttamia katumuksen tunteita jo viime vuonna julkaistussa pienemmässä tutkimuksessa.

***

8:11

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja