Mainos

Tutkimus: Matkustaja luottaa yhä taksiin

Haastatelluista 12 prosentin mielestä taksimatkasta löytyi myös epämiellyttäväksi koettuja asioita, kuten korkea hinta, hitaus ja kuljettajan huono ajotyyli.

Suomalaisten luottamus taksiin on pysynyt vakaana. Taloustutkimuksen lokakuussa tekemään tutkimukseen vastanneista 96 prosenttia sanoi luottamuksen taksiin olevan joko melko tai erittäin hyvä. Kuljettajan ajotapaa moitittiin kuitenkin selvästi enemmän kuin edellisvuoden tutkimuksessa. Suomen Taksiliiton teettämään tutkimukseen vastasi yli tuhat henkilöä.

Taksimatka sai asteikolla 1-10 mitattuna kokonaisarvosanaksi 8,6 viime vuoden tutkimuksen tapaan.

Haastatelluista 12 prosentin mielestä taksimatkasta löytyi myös epämiellyttäväksi koettuja asioita.

Epämiellyttäviä asioita maininneista 34 prosenttia moitti hintaa korkeaksi, 15 prosenttia taksin saantia hitaaksi ja 12 prosenttia kuljettajan ajotyyliä huonoksi tai kyytiä epätasaiseksi, kertoo Taksiliiton viestintäjohtaja Nina Nizovsky.

Kuljettajien ajotapa on noussut nopeasti matkustajien silmätikuksi. Nizovskyn mukaan viime vuoden tutkimuksessa ajotapaa moitti vain yksi prosentti niistä haastatelluista, jotka olivat kokeneet matkallaan epämiellyttäviä asioita.

Matkustajat arvostavat kuljettajan taitoja sosiaalisessa kanssakäymisessä. Kuljettajien keskustelutaidot näyttävätkin parantuneen: yhä useammin hän osaa asiakkaan toiveiden mukaan joko keskustella tai vaieta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.