Mainos

Tutkimus: Maailman rikkaiden määrä nousi

Konsulttiyhtiö CapGeminin ja investointipankki Merrill Lynchin raportista selviää, että maailmassa oli viime vuoden lopussa noin 8,7 miljoonaa erittäin varakasta ihmistä. Eniten erittäin varakkaita oli edelleen Yhdysvalloissa.

Maailmassa oli viime vuoden lopussa noin 8,7 miljoonaa erittäin varakasta ihmistä, joiden omaisuuden arvo on kiinteistöt pois lukien vähintään miljoona dollaria eli noin 783 000 euroa. Tiedot ilmenevät nyt kymmenettä kertaa julkaistusta Maailman varakkuusraportista, jonka laativat konsulttiyhtiö CapGemini ja investointipankki Merrill Lynch.

Tutkimuksen mukaan varakkaiden määrä nousi edellisvuodesta vajaat seitsemän prosenttia. Myös todella rikkaita oli aiempaa enemmän.

Rahallisen omaisuuden arvo lasketaan yli 30 miljoonaksi dollariksi eli vajaaksi 24 miljoonaksi euroksi 85 400 hengellä. Joukko on reilun kymmenyksen suurempi kuin edellisessä tutkimuksessa.

Eniten erittäin varakkaita oli edelleen Yhdysvalloissa, missä heidän määränsä nousi lähes seitsemän prosenttia edellisvuodesta. Kasvu kuitenkin hidastui ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen.

Euroopassa äveriäiden joukko kasvoi vajaat viisi prosenttia. Suhteessa nopeimmin dollarimiljonäärit yleistyivät kehittyvillä markkinoilla. Etelä-Koreassa ja Intiassa varakkaiden määrä lisääntyi noin viidenneksen, kun Venäjällä ja Etelä-Afrikassa joukko kasvoi noin kuudenneksella.

- Bruttokansantuotteen kasvu ja osakekurssien nousu olivat olennaisimmat tekijät vaurauden syntymisessä, arvioi pääjohtaja Robert McCann Merrill Lynchin Global Private Client Groupista.

- Alueellisesti tarkasteltuna vaurastumisen mahdollisuudet olivat parhaat Aasian ja Tyynenmeren alueella, mutta myös Latinalaisessa Amerikassa ja Lähi-idässä oli vahvaa kasvua.

Raportista ilmenee, että omaisuutta jaetaan entistä enemmän eri sijoituskohteisiin. Pohjois-Amerikka oli yhä suosituin kansainvälisistä sijoituskohteista, vaikkakin varakkaat ovat siirtäneet sieltä pois omaisuuttaan. Aasian ja Tyynenmeren alue kiilasi viime vuonna hopeasijalle Euroopan ohi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.