Ruokalusikallinen oliiviöljyä päivittäin pienentää dementiaan kuolemisen riskiä merkittävästi, selvitti tutkimus.
Harvard T.H. Chan School of Public Health on julkaissut tutkimuksen ruokavalion ja dementiakuolemien yhteydestä.
Tutkimuksessa selvisi, että oliiviöljyn lisääminen ruokavalioon voi laskea riskiä kuolla dementiaan, kertoo New York Post.
Tutkimus keskittyi 90 000 yhdysvaltalaisen ihmisen terveystietoihin, jotka sisälsivät tietoja ravitsemuksesta ja kuolinsyistä. Tutkimusotantaan kuuluvien ihmisten joukosta 4 749 oli kuollut dementiaan. Terveystiedot oli kerätty yli 30-vuotisen jakson aikana.
Lue myös: Tutkimus löysi vahvan yhteyden masennuksen ja dementian välillä: "Lisää dementian riskiä"
Jopa alle ruokalusikallinen oliiviöljyä päivässä riittää
Tuloksista käy ilmi, että heillä, jotka kuluttivat yli puoli ruokalusikallista oliiviöljyä päivittäin, oli 28 prosenttia pienempi mahdollisuus dementiaan liittyvään kuolemaan, verrattuna heihin, jotka käyttivät oliiviöljyä vain harvoin tai ei ollenkaan.

