Mainos

Tutkimus: Internet-osakkeet alihinnoiteltuja

Helsingin kauppakorkeakoulussa HKKK:ssa tehty tutkimus osoittaa, että amerikkalaisten Internet-yhtiöiden osakkeiden alihinnoittelu on ollut keskimäärin 49 prosenttia.

Luku on huomattavasti suurempi kuin markkinoilla tavallisesti havaittu noin 15 prosentin kurssinousu ensimmäisenä listauspäivänä. Tutkimuksessa on tarkasteltu Internet-osakkeiden hinnoittelua vuosina 1996-1998. Otoksessa oli hieman vaille 60 amerikkalaisyritystä. Selvityksen mukaan osakkeiden hinnoittelussa oli suuria eroja. Enimmillään osakkeen ensimmäisen pörssipäivän hinta ylitti 420 prosentilla merkintähinnan. Heikoimmillaan hinta jäi alle alle puoleen merkintähinnasta.

Tekijät tarkastelivat osakkeiden hintaa myös voitto- ja liikevaihtokulujen valossa. Tavallisesti voitot ovat liikevaihtoa merkittävästi suurempi hintaa selittävä tekijä, mutta Internet-yhtiöissä voittoja tärkeämpi on liikevaihto. Tämä kuvastanee sitä, että kyseisten yritysten lyhyen tähtäyksen voittojen ei arvioida kuvaavan yritysten pitkän ajanjakson kassavirtaodotuksia, tutkijat päättelevät. Tutkimuksen ovat tehneet Tuukka Seppä, Lauri Palmu ja Hanna Kallio.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.