Mainos

Tutkimus: Internet on nuorten tärkein media

Kaksi kolmannesta vastanneista pitää televisiota tärkeänä mediana, kun taas alle puolet vastaajista suosii radiota.

Internet on nuorten tärkein media. Pikaviestit ja sähköposti ovat nuorten eniten käyttämiä internetpalveluja, selviää tuoreesta Habbo-nuorisotutkimuksesta.

Kaksi kolmannesta vastanneista pitää televisiota tärkeänä mediana, kun taas alle puolet vastaajista suosii radiota. Puolet vastaajista pitää aikakauslehtiä tärkeinä, mutta vain 40 prosenttia vastaajista pitää sanomalehtiä tärkeinä. Tutkimuksen mukaan sanomalehtien tärkeys korostuu iän myötä, 22-vuotiaiden keskuudessa sanomalehti ohittaa aikakauslehdet ja radion.

Jopa 85 prosenttia vastaajista omistaa kännykän. Eurooppalaiset nuoret lähettävät enemmän tekstiviestejä kuin amerikkalaiset tai kanadalaiset ikätoverinsa. Erityisen suosittua matkapuhelimen käyttö kamerana ja MP3-soittimena on Britanniassa ja Italiassa. Japanissa reilut 40 prosenttia vastaajista käyttää internetiä kännykän avulla, vaikka se muualla maailmassa on vielä harvinaista.

Maailmanlaajuisen Habbo-nuorisotutkimukseen osallistui yli 42 000 virtuaalisen Habbo-yhteisön käyttäjää 22 maassa. Enemmistö vastaajista oli 12-16-vuotiaita. Vastaajien keski-ikä oli 15 vuotta. Tutkimuksen toteutti 15/30 Research -tutkimustoimisto viime toukokuussa. Tutkimuksen teetti Sulake Corporation Oy.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.