Tutkimus: Hajuaistin toimivuus vaikuttaa parisuhteen kestävyyteen

Saksalaisen tutkimuksen mukaan ihmisen haju ei ole yksissään tärkeä tekijä parinvalinnassa, vaan myös hajuaistin toimivuudella on väliä parisuhteen kestämisen kannalta.

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että hajuilla on pariutumisessa varsin suuri merkitys. Uusi saksalaistutkimus kuitenkin osoittaa, että myös sillä on väliä, kuinka hyvä hajuaisti ihmisellä on. Saksalaistutkimuksen mukaan hyvällä hajuaistilla varustettujen pariskuntien suhteet näyttävät kestävän pidempään kuin sellaisten parien, joilla on huonompi hajuaisti.

Huonolla hajuaistilla varustetut naiset olivat tutkimuksen mukaan epävarmoja parinvalinnastaan. Hajuaistilla on merkitystä, sillä normaalilla hajuaistilla varustettu nainen pyrkii valitsemaan sellaisen miehen, jonka immuunisysteemi on mahdollisimman erilainen hänen omaan immuunisysteemiinsä verrattuna. Mitä erilaisemmat immuunisysteemit miehellä ja naisella on, sitä terveempiä jälkeläisiä he saavat.

Lisää parisuhteista ja seksistä Pariterapiaa -sarjassa

Katsomo-video ei ole saatavilla

Lue myös:

AVA / Emmi Maaranen

Kuva: Shutterstock

Lähde: Femalefirst

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja