Tutkimus: Aktiivisuusmittarin avulla voi arvioida elinikää – kiinnitä huomio tähän

Hulaamalla vyötärö kapeammaksi? Testasimme 1:41
Kapeneeko vyötärö hulaamalla? Testasimme – katso tulokset videolta.

Ranteessa kannettavalla aktiivisuusmittarilla voi arvioida omaa fyysistä aktiivisuuttaan, mutta mittaukset ennakoivat myös sitä, miten todennäköisesti henkilö menehtyy lähivuosien aikana. Tiedot julkaistiin arvostetussa Nature Medicine -lehdessä.

Tutkimukseen osallistui 96 000 keskimäärin 62-vuotiasta brittiä, jotka kantoivat aktiivisuusmittareita osana tutkimusta. Kolmivuotisen seurannan aikana heistä 730 menehtyi.

Riski menehtyä seurannan aikana oli yhteydessä osallistujien fyysiseen aktiivisuuteen. Aktiivisuusmittarin mukaan paljon liikkuvat menehtyivät kolmen vuoden seurannassa epätodennäköisemmin kuin vähemmän liikkuvat.

Yhteys oli vielä voimakkaampi analyysissa, jossa huomioitiin liikunnan intensiivisyys. Suurimman hyödyn sai liikkumalla paljon ja intensiivisesti.

Tulokset paitsi vahvistavat näyttöä liikunnan terveyshyödyistä myös osoittavat aktiivisuusrannekkeiden soveltuvan tulevien terveysriskien ja kuolleisuuden arviointiin.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Copyright 2020 Duodecim. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Lue myös:

    Uusimmat