Tutkimuksessa selvisi paras seksiasento, jossa nainen saa orgasmin

Viisi varminta seksiasentoa orgasmiin 0:50
KATSO MYÖS: Viisi varminta seksiasentoa orgasmiin.

Naiset saavat heterosuhteissa vähemmän orgasmeja kuin miehet. Tietyt seksiasennot takaavat kuitenkin onnellisen lopun varmemmin kuin muut.

Lähetyssaarnaaja-asentoa haukutaan usein tylsäksi ja tavanomaiseksi, mutta tieteen mukaan se saattaa olla juurikin paras seksiasento, jos haluaa saavuttaa orgasmin, kirjoittaa Metro-julkaisu.

Lähetyssaarnaaja on nimenomaan ratkaisu siihen ongelmaan, että cis-miehet saavat enemmän orgasmeja kuin cis-naiset, joiden kanssa he harrastavat seksiä. Puhutaankin jopa "orgasmikuilusta".

Cis

Sanaa cis käytetään kuvaamaan sitä, että henkilön sukupuoli-identiteetti ja sukupuolen ilmaisu ovat hänelle syntymässä määritellyn sukupuolen ja siihen kulttuurissa yleensä liitettyjen odotusten mukaiset. Suurin osa ihmisistä on cis-sukupuolisia. Cis on vastakohta sanalle trans; sanat ovat alkuaan latinasta, jossa niillä on merkitys ‘tällä puolen’ ja ‘toisella puolen’. Cis-mies on syntymässä määritelty pojaksi. Cis-nainen on syntymässä määritelty tytöksi.

Lähde: Seta

Eräässä 800 yliopisto-opiskelijaa kattaneessa tutkimuksessa selvisi, että naiset saavat orgasmin 39 prosentin todennäköisyydellä seksin aikana, kun miehet taas 91 prosentin todennäköisyydellä. Orgasmin saaminen oli vaginalla varustettujen seksinharrastajien keskuudessa vieläkin epätodennäköisempää, jos kyseessä oli yhden illan juttu.

Naisen orgasmi ei ole kuitenkaan mikään saavuttamaton mysteeri, sillä vuonna 2017 julkaistun tutkimuksen mukaan toistensa kanssa seksiä harrastavat naiset saavat paljon enemmän orgasmeja kuin heteronaiset.

Kaikki naiset eivät myöskään yksinkertaisesti saa orgasmia penetraatioseksin aikana. Erään tutkimuksen mukaan lähes 80 prosenttia naisista ei saa orgasmia ilman klitoriksen stimulointia.

Ne onnekkaat, jotka saavat orgasmin pelkästään penetraatiosta, voivat tieteen nimissä suositella partnerilleen juurikin lähetyssaarnaaja-asentoa.

Mikä asento stimuloi parhaiten klitorista?

Tutkijat tarkkailivat tuoreessa tutkimuksessa veren virtausta klitorikseen perinteisten seksiasentojen aikana. Lähetyssaarnaajaa, ratsastusasentoa eli lehmityttöä sekä penetraatiota takaapäin tarkkailtiin yksityisellä gynekologian klinikalla New H Medicalissa New Yorkissa.

Lisääntynyt verenvirtaus klitorikseen on avainasemassa: klitoriksen on paisuttava saavuttaakseen orgasmin.

Tutkijat käyttivät ultraääniskanneria vapaaehtoispariskuntaan, kun nämä harrastivat seksiä viidessä eri asennossa aina 10 minuutin ajan.

Nämä viisi asentoa olivat kasvokkain naisen ollessa päällä (lehmityttö), kasvoikkain istualteen (lotusasento), kasvokkain miehen ollessa päällä, ilman ja tyynyn kanssa (lähetyssaarnaaja) sekä polvillaan naisen ollessa kumartuneena eteenpäin (doggy style).

Tutkimuksen perusteella paras tapa saada verenvirtaus vahvistumaan klitorikseen oli lähetyssaarnaaja-asento, jossa naisen lantiota oli nostettu hieman ylöspäin tyynyn avulla.

– On vain vähän tieteellistä tutkimusta, joka arvioisi erilaisten seksiasentojen yhteyttä ja niiden kykyä tuottaa naiselle orgasmi, tutkimusta johtanut Kimberley Lovie kertoo.

Tutkijoiden tavoitteena oli verrata klitoriksen verenkiertoa ennen ja jälkeen yhdynnän kussakin viidestä asennossa. Skannereiden tuottaman datan perusteella kasvokkain olevat asennot stimuloivat verenkiertoa klitorikseen parhaiten, kun taas penetraatio takaapäin huonoiten.

Lähde: Metro

Katso myös: Näitä ei ehkä kannata kokeilla! Kolme seksiasentoa, jotka ovat hauskoja – vain teoriassa...

Kolme seksiasentoa, jotka ovat hauskoja vain teoriassa 0:31
Nämä seksiasennot saattavat taata ainakin naurut.

Lue myös:

    Uusimmat