Mainos

Tutkijat löysivät viimein syyn kuukautiskipuihin – tämä lääke tehoaa oireisiin parhaiten

Tutkijat ovat vihdoin löytäneet tieteellisen selityksen siihen, miksi kuukautiset aiheuttavat niin suurta kipua.

Kalifornian yliopiston tutkijat ovat selvittäneet, miksi toiset kärsivät erittäin kovista kuukautiskivuista. 

Kivut johtuvat tutkimuksen mukaan siitä, että kuukautiset aiheuttavat kehoon akuutin tulehduksen. Tulehdus voi puolestaan laukaista kuukautisiin tyypillisesti liitettäviä oireita, kuten vatsakouristuksia, turvotusta, mielihaluja ja selkäkipua. Monen kuukautiskivuista kärsivän naisen oire, päänsärky, ei kuitenkaan lukeutunut tulehduksen aiheuttamien oireiden joukkoon.

Journal of Women’s Health -julkaisussa esiteltyyn tutkimukseen osallistui 3302 naista, jotka kokivat kipua kuukautisten aikana.

Tutkimus voi auttaa tuotekehityksessä

Tutkimuksessa havaittiin yhteys maksasolujen tuottaman C-reaktiivisen proteiinin määrän ja kuukautiskipujen välillä. Mitä enemmän tätä tulehdukseen liittyvää proteiinia naisen kehossa on, sitä kovemmista kuukautiskivuista hän todennäköisesti kärsii.

Tutkimustulos antaa apua lukuisille naisille, sillä jopa 80 prosenttia naisista kokee PMS-oireita tietämättä niiden syitä tai mahdollisia hoitokeinoja. Tulosten mukaan kehon akuuttiin tulehdukseen parhaita hoitokeinoja ovat yksinkertaisesti reseptivapaat särkylääkkeet.

Tutkimus on ensimmäinen, jossa on löydetty yhteys kehon tulehdustilan ja kuukautiskipujen välille. Tutkimus voi tulevaisuudessa auttaa tutkijoita kehittämään tehokkaampia särkylääkkeitä juuri kuukautiskipuja ajatellen.

Video: Tiedätkö sinä, mitkä arkiset asiat heikentävät hedelmällisyyttä? Katso vastaus videolta. 

3:35

Lähde: Independent

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.