Mainos

Tutkijat: A330:n mittauslaitteistossa esiintynyt vikoja

Maanantaina Atlantin yllä kadonneen Air Francen lentokoneen onnettomuutta tutkiva ranskalainen tutkijaryhmä totesi lauantaina, että vastaavien Airbus A330-matkustajakoneiden lentonopeuden mittauslaitteistoissa on esiintynyt ongelmia.

Brasiliasta Ranskaan matkalla olleen lento 447:n epäillään ajaneen liian suurella nopeudella keskelle myrskyä, koska nopeudenmittauslaitteistot ovat antaneet väärää tietoa koneen lentonopeudesta.

- Olemme saaneet tietoomme muita samankaltaisia ongelmia A330:n nopeudenmittauksen suhteen, ranskalaisen onnettomuustutkimusryhmän johtaja Paul-Louis Arslanian totesi lauantaina.

Tutkijaryhmän mukaan eurooppalainen lentokonevalmistaja Airbus aikoo vaihdattaa A330-lentokoneidensa nopeuden mittauslaitteistot. Arslanian lisäsi kuitenkin, että vanhoillakaan mittauslaitteistoilla olevat koneet eivät ole turvattomia.

- Koneisiin tehdään jatkuvasti parannuksia, hän totesi.

Airbus ei ole vielä virallisesti tiedottanut laitteistojen uusimisesta. Ennen maanantaista onnettomuutta A330 oli tilastojen valossa yksi turvallisimmista lentokonemalleista. Finnairilla on käytössään kolme A330-konetta.

(MTV3-AFP)

Lue myös:


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.