Mainos

Tutkija: Vanhasen ajoitus onnistunut

Vanhanen ja Mertala osallistuivat hyväntuulisina Jussi-gaalaan 1.2.2009. (Lehtikuva)

- Vaikuttaa, että jonkinlaista koordinointia on ollut taustalla, arvioi pääministeri Matti Vanhasen kihlausuutista tutkija Erkka Railo eduskuntatutkimuksen keskuksesta Turun yliopistosta.

- En osaa sanoa, kuka tai ketkä ovat mahdollisesti uutisoinnin ajankohdasta päättäneet, mutta kieltämättä tulee olo, ettei tämä ihan sattumaa ole.

Tämänaamuinen kihlausuutinen osuu keskelle pääministeri Vanhasen naiskohua. Eilen Vanhanen myönsi lähettäneensä viime syksynä sähköpostiviestejä keskustan kuntavaaliehdokkaana olleelle naiselle, joka on sanonut pitäneensä niitä vihjailevina.

- Iloista uutista voi pitää julkisuudenhallinnan välineenä. Tätä lajiahan on maailmalla harrastettu jo vuosikymmenien ajan, arvioi Railo.

- Kysymys on poliitikkojen aitoudesta. Kun tässä yhteydessä jo nyt puhutaan mediapelin pelaamisesta, se ei ole mairittelevaa poliitikolle.

- Vanhanen on poikkeus suomalaisten poliitikkomiesten joukossa julkisuuskuvansa suhteen. Hänellä on taipumusta tehdä pienistä asioista suurempia kuin ne oikeasti ovat. Esimerkkinä tästä on myös se, että hän haastoi Susan Ruususenoikeuteen heidän parisuhteestaan kertovan kirjan kirjoittamisesta. Näin Vanhanen itse varmistaa, että kiusalliset asiat pysyvät julkisuudessa vieläkin pidempään.

- Jos Vanhasen julkisuuskuvaa verrataan kokoomuksen puheenjohtajaan Jyrki Kataiseen, on Katainen säilyttänyt imagonsa asioihin keskittyvänä poliitikkona, kun taas Vanhasesta pulpahtaa kohu-uutisia tämän tästä.

- Mielestäni tällaisetkin asiat selittävät puolueiden kannatuseroja, sanoo Railo.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Kymmenen uutiset 27.3.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.