Mainos

Tutkija: Kreikan lainapaketti ei kaadu suomalaisen veronmaksajan niskaan

Euroopassa syntyi illalla sopu mittavasta Kreikan tukipaketista, jota myös Suomi rahoittaa - lainaamalla sitä varten itse rahaa. Uhkakuvissa onkin nyt väläytelty sitä, että Suomi päätyy maksumieheksi, jos Kreikka ei maksakaan lainojaan takaisin.

ETLA:n tukija Paavo Suni ei usko, että lainapaketti kaatuu suomalaisten veronmaksajien niskaan

- En usko, että lainat jäisivät kokonaan maksamatta. Pahimmillaan siinä voi käydä niin, että lainoja voidaan joutua järjestelemään uudelleen. Toki nyt pyritään siihen, että asia saataisiin kerralla järjestykseen, Suni toteaa.

Eilen loppuun hiotun 110 miljardin lainapaketin vastineeksi Kreikka sitoutuu tiukkaan säästökuuriin.

Kreikalta vaaditaan muun muassa palkkojen jäädyttämistä, eläkeiän nostoa sekä verojen korotuksia.

Säästökuuri voi tehdä Kreikalle tiukkaa. Esimerkiksi maan kansalaiset eivät ole nielleet säästötoimia nikottelematta. Kreikassa on mellakoitu ja yleislakko uhkaa ylihuomenna. Suni uskoo kuitenkin, että Kreikka onnistuu säästötoimissa hankaluuksista huolimatta.

- Hankalaa se voi kylläkin olla, mutta Kreikan vaihtoehdot ovat vielä huonommat, Suni toteaa.

Kreikalta vaadittuja uudistuksia valvotaan tarkasti. Maalle myönnettyä lainaa maksetaan erissä, ja uutta lainaa ei heru, jollei Kreikka ole toteuttanut vaadittuja uudistuksia. Suni uskoo, että Kreikka pystyy täyttämään vaatimukset

- Puolen vuoden päästä ollaan varmasti oikeassa kurssissa, jos vaan nämä poliittiset levottomuudet pysyvät hallinnassa. Tässä on niin isot voimat takana joka puolelta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.