Mainos

Turvavyö olisi pelastanut kymmeniä kolarien uhreja

Turvavöiden lisäksi myös heijastimen ja pyöräilykypärän käyttö olisivat säästäneet ihmishenkiä. Vuonna 2005 liikenneonnettomuuksissa kuoli lähes 400 ihmistä.

Turvavyö olisi säästänyt 40 ihmishenkeä liikenneonnettomuuksissa vuonna 2005, tuore raportti kertoo.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien loppuraportin mukaan toissa vuonna henkilö- ja pakettiauto-onnettomuuksissa kuolleista vain puolet käytti turvavöitä. Onnettomuuksissa vammautuneista turvavyötä käytti neljä viidesosaa eli 121 ihmistä. Näistä viidennes eli 24 olisi todennäköisesti kuollut ilman turvavyötä.

Myös muut turvalaitteet olisivat pelastaneet ihmishenkiä. Lautakuntien loppuraportissa arvioidaan, että toissa vuonna pimeällä kuolleista kymmenestä jalankulkijasta viisi olisi todennäköisesti selvinnyt hengissä, jos he olisivat käyttäneet heijastinta. Lisäksi pyöräilykypärä olisi pelastanut 14 onnettomuuksissa kuollutta pyöräilijää. Vuonna 2005 pyöräilijöitä kuoli 42, näistä vain viisi käytti kypärää.

Kaikkiaan vuonna 2005 liikenneonnettomuuksissa kuoli 379 ihmistä.

Tutkijalautakuntien mukaan turvavyöt olisivat voineet pelastaa kymmenen viime vuoden aikana jopa 550 onnettomuuden uhrin hengen. Lisäksi heijastimen ja pyöräilykypärän käyttö olisivat säästäneet noin 240 pyöräilijän ja jalankulkijan hengen.

Poliisin helmikuisen tehoseurannan tuloksena selvisi, että 16 prosenttia autoilijoista ei käytä turvavyötä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.