Mainos

Turvallisuuspoliittinen selonteko hyväksytty

Valtioneuvosto on hyväksynyt lopullisesti turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon sisällön. Selonteko keskittyy ennen muuta uudenlaisten uhkakuvien torjuntaan.

Suomi kehittää puolustustaan edelleen liittoutumattomana. Jäsenyyden hakeminen sotilasliitto Natossa säilyy turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa mahdollisuutena vastakin. Suomi liittyy henkilömiinat kieltävään Ottawan sopimukseen vuonna 2012 ja hävittää henkilömiinat vuoden 2006 loppuun mennessä.

Mm. nämä yksityiskohdat sisältyvät valtioneuvoston lopullisesti hyväksymään turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen selontekoon. Eduskunta ryhtyy käsittelemään selontekoa ensi viikolla.

Puolustusvoimissa toteutetaan organisaatiouudistuksia. Maanpuolustusalueet ja sotilasläänit lakkautetaan ja maavoimien alueellisiksi johtoportaiksi perustetaan seitsemän sotilasläänin esikuntaa. Maavoimien esikunta perustetaan Mikkeliin ja merivoimien esikunta siirretään Helsingistä Turkuun.

Selonteko keskittyy ennen muuta uudenlaisten uhkakuvien torjuntaan. Suomen peruslinjauksissa ei tapahdu mitään olennaisia muutoksia. Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittinen toimintalinja tähtää maan itsenäisyyden ja demokraattisten perusarvojen turvaamiseen sekä kansalaisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.