Mainos

Turvallisuusneuvosto varautui äänestämään rauhansuunnitelmasta

Kiinan varauksista huolimatta YK:n turvallisuusneuvoston jäsenet valmistautuivat hyväksymään päätöslauselman Kosovon rauhansuunnitelman toimeenpanosta.

YK:n virkailijat kertoivat tänään, että turvallisuusneuvoston jäseniä oli kehotettu olemaan valmiina mahdolliseen kokoukseen tänään puolelta päivin Suomen aikaa.

Venäjän YK-lähettiläs Segei Lawrow kertoi eilen turvallisuusneuvoston odottavan Naton virallista päätöstä ilmaiskujen keskeyttämisestä, ennen kuin neuvosto oli valmis hyväksymään päätöslauselman. Päätöslauselmasta voitaisiin silloin päättää samana päivänä.

Yhdysvaltain edustaja Peter Burleigh sanoi, että Naton pääsihteerin Javier Solanan olisi määrä ilmoittaa mahdollisesta tulitauosta YK:n pääsihteerille Kofi Annanille ja turvallisuusneuvostolle.

Sekä Venäjä että Kiina ovat vaatineet pommitusten lopettamista ennen kuin turvallisuusneuvosto äänestää rauhansuunnitelmasta. Kiina on lisäksi vaatinut muutoksia päätöslauselmaehdotukseen.

Länsidiplomaattien mukaan joitakin kielellisiä muutoksia hyväksytään, mutta suuria muutoksia ei. Kiinan arvellaan äänestävän tyhjää päätöslauselmasta pikemmin kuin käyttävän veto-oikeuttaan sen kumoamiseksi.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.