Mainos

Turvallisuusasiat halutaan osaksi opetussuunnitelmaa

Nuorten koti- ja vapaa-ajan tapaturmat ovat lisääntyneet. Onnettomuuksia halutaan ehkäistä tuomalla omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtiminen osaksi koulujen opetussuunnitelmia.

- Miten toimitaan hätätilanteessa? Nuorten olisi hyvä oppia kiinnittämään huomiota vaaratilanteisiin paikoissa, joissa he viettävät aikaansa: diskoissa ja ostoskeskuksissa, pohtii suunnittelua koordinoivan Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön SPEKin tiedottaja Juha Hassinen.

- Kyseessä on pitkän tähtäimen projekti, koska opetussuunnitelmat uudistuvat vasta vuonna 2014. Asiaa valmistellaan jo nyt, koska se on osa sisäisen turvallisuuden ohjelmaa.

Turvallisuusasiat piilotettu eri aiheisiin

Vaikka hanketta koordinoi paloturvallisuuteen erikoistunut järjestö, tarkoituksena on luoda kokonaisvaltainen opetusohjelma, jossa otetaan huomioon muun muassa internetturvallisuus.

- Tällä hetkellä turvallisuuden opetus kouluissa on kätketty eri oppiaineisiin: terveystietoon, kemiaan, fysiikkaan. Ne tulevat esille, jos tulevat. Kaikki riippuu opettajasta. Nyt suunnitellaan tapaa, jolla nämä asiat pitäisi käydä läpi joka tapauksessa, Hassinen linjaa.

Suunnitteluvaiheessa on kaavailtu, että opetukseen osallistumalla voisi suorittaa turvallisuuskortin. SPEKin kautta on tällä hetkellä mahdollista suorittaa erilaisia työturvallisuuskortteja.

- SPEKissä korttiasioista vastaavat henkilöt ovat olleet sitä mieltä, että tämä ei ehkä ole paras mahdollinen malli, mutta tätä mietitään tarkemmin myöhemmässä vaiheessa, Hassinen sanoo.

SPEK on hakenut projektille rahoitusta, mutta ei ole sitä vielä saanut. Koska projekti on osa sisäisen turvallisuuden ohjelmaa, Hassinen uskoo rahoituksen löytyvän tavalla tai toisella. Tarkempi suunnittelu pääsee käyntiin vasta rahoituksen varmistuttua.

Poikkihallinnollisen sisäisen turvallisuuden ohjelman tavoitteena on, että Suomi on Euroopan turvallisin maa vuonna 2015.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.