Mainos

Turusen ensi valhe kuulusteluissa: Velkaa venäläisille

Miljoonaperijättären siepannut turkulaisjuristi Juha Turunen väitti ensimmäisessä poliisin puhuttelussa olleensa velkaa venäläisille miehille. Velka johtui hänen mukaansa siitä, että hän oli "konsulttina tai neuvonantajana" toimiessaan antanut venäläisille huonoja sijoitusneuvoja.

Turunen väitti poliisille antaneensa saamansa kahdeksan miljoonan euron lunnaat venäläisille. Itse hän olisi pitänyt vain poliisin hänen asunnostaan löytämän salkun, jossa oli muutamia satoja tuhansia euroja.

MTV3 seuraa kaappausoikeudenkäyntiä

Venäläisten nimiä hän ei poliisille kertonut, koska sanoi pelkäävänsä turvallisuutensa puolesta.

Kun poliisit omien tutkimustensa perusteella löysivät Turusen kätkemiä rahoja erään hänen osittain omistamansa yrityksen tiloista, Turunen piti vielä kiinni venäläisväitteestään. Hän sanoi venäläisten antaneen hänen pitää hieman enemmän rahaa kuin hän oli alun perin poliisille kertonut.

Lopulta poliisi sai talteen loputkin lunnasrahat onnistuttuaan murtamaan koodin, jolla Turunen oli salannut muistitikkunsa. Tikussa oli maastokätköjen sijainnit.

Loppujen lopuksi kahdeksan miljoonan lunnasrahoista jäi kadoksiin vain 400 euroa. Venäläistarinalta putosi pohja. Turunen myönsi venäläistarinan hätävalheeksi, jonka hän keksi sillä hetkellä, kun poliisi otti hänet kiinni.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.