Mainos

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa ulosmarssi

Turun yliopistollisen keskussairaalan lähi- ja perushoitajat marssivat tänään ulos työpaikoiltaan. Kahden tunnin pituisella työnseisauksella vastustettiin perushoitajien korvaamista sairaanhoitajilla. Tyksissä suunnitellaan yli 50 perushoitajan viran lakkauttamista ja muuttamista sairaanhoitajan viroiksi.

Tyksin 250 lähi- ja perushoitajaa katsovat, että laaja hoitajavirkojen vaatimustason nosto ei kohota sairaanhoidon tasoa. Lakkokokouksessa SuPerin puheenjohtaja varoitteli työnantajaa vähättelemästä perushoitajia.

- Onko tässä kyse jo eräänlaisesta työpaikkakiusaamisesta, Suomen lähi- ja perushoitajaliiton puheenjohtaja Juhani Peltomäki kysyy.

- Tämä on jatkunut vuosien ajan, yli kymmenen vuotta. Muut yliopistosairaalat ovat tässä vaiheessa todenneet, että perushoitajia tarvitaan ja uusia virkoja on ollut auki, SuPerin Tyksin ammattiosaston puheenjohtaja Marjukka Kellari sanoo.

Vastapuoli muistuttaa että Tyksissä on muita yliopistosairaaloita enemmän perushoitajia. Suhdetta on pakko muuttaa.

- Vaikka puhutaan perushoitajien muuttamisesta sairaanhoitajien viroiksi niin sairaanhoitajan virkoja on tästä vain murto-osa, koska muun muassa kätilön viroiksi joudutaan muuttamaan perushoitajan virkoja. Ennen maailmassa meillä viisaat vaimotkin hoitivat synnyttäjiä, mutta tänä päivänä eu-direktiivit lähtevät siitä, että synnytyksiä hoitavat kätilöt, sanoo Turun yliopistollisen keskussairaalan hallintoylihoitaja Seija Paatero.

Yhdenkään perushoitajan työpaikka ei näillä näkymin ole vaarassa Tyksissä. Ammattiosaston huoli onkin paitsi hoidollista, myös järjestöllistä. Ja kielenkäyttö sen mukaista.

- Jos virkamuutokset jatkuvat, niin silloin me ammattiosastossa kokoonnumme ja mietimme mitä me teemme. Silloin varmasti ovat toimenpiteet rajumpia kuin ne ovat tänään, Kellari tuumii.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 09.12.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.