Mainos

Turun Puhelin vahvasti Internet-markkinoille

Turun Puhelin tulee entistä vahvemmin Internet-markkinoille. Konserni on hankkinut kymmenen prosentin omistusosuuden nettioperaattori Saunalahden Serveristä.

Saunalahden Serveri puolestaan hyötyy yhtiöiden tekemistä järjestelyistä muun muassa niin, että se päässee sittenkin mukaan kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkoihin.

Turun Puhelin ja Saunalahden Serveri kertoivat tänään aloittaneensa yhteistyön. Turun Puhelin on hankkinut kymmenen prosentin omistusosuuden Saunalahden Serveristä ja Saunalahden Serverille puolestaan siirtyy Turun Puhelimen omistama internetoperaattori Netti Finland.

Omistusjärjestelyssä Saunalahden Serveri suuntaa osakeannin Turun Puhelimelle, joka merkitsee osakkeet apporttina luovuttamalla Netti Finlandin osakkeet Saunalahden Serverille sekä maksamalla osan hinnasta rahana.

Järjestelyyn liittyy myös optio, jonka mukaan Turun Puhelin voi lisätä omistustaan edelleen kymmenellä prosentilla puolen vuoden kuluttua.

Hintaa osapuolet eivät halua paljastaa, mutta keskiviikon tiedotustilaisuudessa esitettyä 30 miljoonan markan summaa yhtiöt kommentoivat "ei hullummaksi arvaukseksi".

Turun Puhelin haluaa osansa Internetistä

Turun Puhelimen mukaan järjestely on konsernille pääomasijoitus. Yhteistyön ansiosta Turun Puhelin voi myös tarjota asiakkailleen nykyistä monipuolisempia Internet-palveluita.

-Internet-markkinat kasvavat nopeasti ja Turun Puhelin hankkikin viime vuoden keväällä osake-enemmistön Netti Finlandista. Yhteistyö Saunalahden kanssa niveltyy johdonmukaisesti internettiä koskeviin tavoitteisiimme, Turun Puhelimen toimitusjohtaja Tarmo Hahto perustelee järjestelyä. -Nyt voimme lisäksi hyödyntää Saunalahden valtakunnallista runkoverkkoa, Hahto sanoo.

Hahdon mukaansa yhteistyö hyödyttää myös länsisuomalaisten puhelinyhtiöiden yhteistyöhankkeita. Kolmetoista Turun ja Porin seudun alueellista puhelinyhtiötä on ilmoittanut aloittavansa yhteistyön, jolla ne tavoittelevat muun muassa kannattavuuden parantamista. Alueelle perustetaan syksyyn mennessä neljä uutta, puhelinyhtiöiden yhteisesti omistamaa yhtiötä. Tällaisia ovat yhteisesti ohjattu myymäläketjusta vastaava yhtiö, tietojärjestelmiä ja osaamista koordinoiva yhtiö ja Internet-toimintaan keskittyvä yhtiö.

Saunalahti hyötyy Turun Puhelimen kautta Kolmegeestä

Suomen toiseksi suurin Internet-operaattori Saunalahden Serveri uskoo, että sen asema vahvistuu yhteistyön ansiosta entisestään. Vuosi sitten syntyneellä yhtiöllä on järjestelyjen jälkeen neljännes Suomen Internet-markkinoista eli noin 80 000 internet ja 150 000 sähköpostiasiakasta.

Laajentunut omistuspohja vahvistaa yhtiön kilpailukykyä, Saunalahden Serverin toimitusjohtaja Harri Johannesdahl sanoo. Hänen mukaansa yhteistyö hyödyttää myös Saunalahden Serverin mahdollista pörssiin listautumista sekä suunniteltua laajentumista naapurimaihin.

Tulevaisuudessa Saunalahden Serveri saattaa sittenkin päästä mukaan myös kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkoihin. Yhtiö haki verkon toimilupaa, mutta valtioneuvosto hylkäsi hakemuksen, koska se ei katsonut Saunalahden Serverin taloudellisten voimavarojen riittävän valtakunnallisen verkon perustamiseen. Suomen Kolmegee, johon Turun Puhelin kuuluu, sai kuitenkin kyseisen luvan. Uuden sukupolven matkaviestimillä voi välittää muun muassa liikkuvaa kuvaa ja multimediaa sekä käyttää internetin palveluita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.