Mainos

Turun poliisi varoittaa herrasmieshuijarista

Turussa ja lähiseudulla on liikkeellä vanhempi mieshenkilö, joka syyllistyy rahaa lainaamalla lieviin petoksiin, kertoo Varsinais-Suomen poliisi.

Miehellä on jo vuosia ollut sama toimintatapa jonka mukaisesti hän lähestyy asiallaan ohikulkijoita, mutta asioi myös liikkeissä sisällä, erityisesti pienemmissä liikkeissä. Mies kertoo yleensä tarinan, jonka mukaan hän esittäytyy yleensä olevansa kotoisin Kustavin seudulta.

Tarinan mukaan hän on yleensä tullut Kustavista tai menossa Kustaviin, mutta on unohtanut kukkaronsa ja pyytää siksi lainaksi rahaa muutamia kymmeniä Euroja. Tyypillisesti mies vielä antaa oman kännykkänumeronsa, vakuuttaakseen olevansa ”laillisilla” asioilla.

Turun poliisin mukaan tarina on vakuuttava ja mies osaa esiintyä kovin asiallisesti ja kohteliaasti. Rahan lainaaminen yksityiselle henkilölle ei sinällään ole rikos, mutta tällaisessa tapauksessa kyseessä on lievä petos. Miehellä ei todellisuudessa ole aikomustakaan maksaa takaisin lainaamaansa summaa.

Miehen tapauksia on käsitelty oikeudessa jo muutamia kertoja. Mies on iältään 75-v, hänellä on ahavoituneet kasvot, hänellä on silmälasit ja yleensä hän on pukeutunut melko siistiin asuun.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.