Turun epäiltyä kaksoismurhaajaa piileskellyt nainen julkaisi muistokirjoituksen 27-vuotiaasta miesuhrista: "Olet sankarini"

5:54
Kouvolalaismies vangittiin epäiltynä Turun kaksoismurhasta ja murhan yrityksistä – katso videolta, miltä epäilty näyttää

Turun epäiltyä kaksoismurhaajaa kerrostaloasunnossa piileskellyt nainen on julkaissut sosiaalisen median tilillään muistokirjoituksen tragedian toisesta kuolonuhrista, jonka hän tunsi. 

Veritekojen aikaan Pernossa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa piileskeli 48-vuotias nainen ja 23-vuotias mies, jotka olisivat poliisin mukaan saattaneet joutua henkirikoksen kohteiksi, jos murhaaja olisi heidät löytänyt.

Epäillyn tekijän ampuma 27-vuotias mies oli ollut ennen surmaansa ollut samassa asunnossa piilossa pysyneen naisen ja miehen kanssa. Kolmikko siis tunsi toisensa.

Poliisi epäilee 27-vuotiaan miehen olleen surmaajan varsinainen pääkohde. 

Nainen kuvailee kirjoituksessaan, että mies oli kuin oma poika hänelle. 

– Lepää rauhassa. Kaipaamme sinua niin paljon. Olet sankarini, rakas poikani ja poikani elämänkumppani. Sinut murhattiin, mutta meidän suojelemisemme oli sinulle tärkeämpää kuin oma henkesi. Rakastamme sinua niin paljon, nainen kirjoittaa englanninkielisessä päivityksessään.

Kommenttiketjussa häneltä kysellään lisätietoja tapahtuneesta. 

– Hänet murhattiin silmiemme edessä. Todella monimutkainen tarina, hän vastaa.

Virolaismedioiden mukaan nainen on korkea-arvoisen upseerin vaimo. Upseeri on aiemmin kuulunut Viron puolustusvoimien ylimpään johtoon ja hän on asunut Suomessa jonkin aikaa. Nainen työskentelee kirjanpitäjänä Suomessa

Harrastus yhdisti

MTV Uutisten tietojen mukaan rikoksista epäiltyä kouvolalaismiestä ja 27-vuotiasta uhria yhdisti ainakin niin sanottu turriharrastus. 1993 syntynyt murhaepäilty on sosiaalisen median tiliensä perusteella käynyt Turussa aiemmin uhrin vieraana.

Kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä epäilty mies ei ole aiemmin ollut tekemisissä poliisin kanssa eikä hänellä ole myöskään aikaisempia rikostuomioita. 

Aamuöisessä veriteossa sai surmansa myös sivullinen 25-vuotias nainen, jota epäilty ampui. Lisäksi epäilty haavoitti teräaseella niin ikään sivullista 29-vuotias miestä kerrostalon alueella.

Poliisi katsoo, että myös asunnossa piileskelleet 48-vuotias nainen ja 23-vuotias ovat murhan yrityksen uhreja.

Teon motiivia poliisi ei ole toistaiseksi paljastanut julkisuuteen, mutta tapahtumien kulku on virkavallan mukaan pääpiirteittäin selvillä.

Epäillyt rikokset tapahtuivat pääsiäislauantaina aamuyön aikaan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja