Turun kaksoismurhan motiivista on käsitys, kertoo poliisi ja kiistää yhden epäillyn syyn tekoon – uhriin ja epäiltyyn liitetyn turreilun harrastajat hätääntyivät

4:11
Miehen epäillään murhanneen kaksi henkilöä Turun Pernossa– näin tutkinnanjohtaja kommentoi tapausta

Turun Pernon kaksoismurhan tutkinnanjohtaja ei kommentoinut MTV Uutisille epäillyn ja uhrin yhteistä harrastustaustaa. Tutkinnanjohtajan mukaan nettikiusaamisen ei epäillä tällä hetkellä liittyvän tapaukseen.

Turun Pernon kaksoismurhasta vangittua 27-vuotiasta kouvolalaismiestä ja henkensä menettänyttä 27-vuotiasta miesuhria yhdisti mediatietojen mukaan turrialakulttuuri. 

Epäillyn sosiaalisen median tileiltä on löytynyt turrialakulttuuriin viittaavia sisältöjä, joissa ihmisen kaltaisten eläinhahmojen fanitus tulee esille. 

MTV Uutisten tietojen mukaan myös 27-vuotias miesuhri oli alan harrastajia.

Eräs tilannetta MTV Uutisille nimettömänä kommentoinut alan harrastaja pitää tapahtunutta valitettavana. 

– Turrit ovat tietysti olleet tosi järkyttyneitä siitä jutusta ja monia harmittaa, että semmoinen asia yhdistetään nyt meidän fandomiin. Pahoja ihmisiä löytyy varmasti joka fandomista ja harrastuksesta, mutta he eivät määritä koko muuta 99 prosenttia siitä yhteisöstä, harrastaja kommentoi. 

Harrastajan mukaan huono julkisuus ei tee hyvää harrastukselle, johon yhdistetään jo nyt paljon ennakkoluuloja. 

– Tarkoituksenamme on levittää positiivisuutta eläinhahmojen avulla.Turri käsitys on niin laaja ja fandomissa on hyvin erilaisia ja eri ikäisiä ihmisiä. On myös ihmisten omalla vastuulla, millaisiin piireihin fandomin sisällä päätyy. 

Epäilty kertoo sosiaalisessa mediassa olevansa kiinnostunut muun muassa myös musiikista, kokkaamisesta ja erityisesti leivonnasta. Mies julkaisi alustoilla materiaalia myös pianonsoitosta, ilotulitteista ja kakuista.

Epäillyllä tekijällä ei ole aiempaa rikostaustaa.

Tutkinnanjohtaja: Nettikiusaaminen ei liity tapaukseen 

Viime viikolla tapahtuneen kaksoismurhan tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kristiina Kontio ei kommentoi teon motiivia tarkemmin. Kontio ei myöskään ota kantaa epäiltyä ja uhria yhdistävään harrastukseen. 

– En siihen kommentoi tällä hetkellä mitään. Epäillyn motiivista on jonkinlainen käsitys, ja se tulee esitutkinnan kuluessa tarkentumaan.

Poliisin mukaan tapaukseen ei tässä vaiheessa ole yhdistetty nettikiusaamista.

– Poliisin tiedon mukaan se ei liity tähän, mutta tämäkin on asia, jota esitutkinnassa selvitetään. 

Kontion mukaan epäilty on ollut yhteistyökykyinen. 

– Tutkinnassa on edetty jonkin verran, mutta tapauksesta on vajaa viikko aikaa, joten mitään läpimurtoa ei ole tapahtunut. Joitakin kuulusteluja on tehty.

Kontion mukaan vielä on epävarmaa koska asiasta tiedotetaan tarkemmin.

– En osaa arvioida, miten esitutkinnassa päästää etenemään. Paljon on tekemistä, mutta tiedotamme heti, kun se on mahdollista. 

Henkensä menetti kaksi

Ampumavälikohtauksessa Pernon Paavolankadulla kuoli kaksi ihmistä ja lisäksi yhtä henkilöä puukotettiin. Poliisi tutkii tapausta kahtena murhana ja kolmena murhan yrityksenä. Tapauksessa tutkitaan lisäksi huumausainerikosta ja ampuma-aserikoksesta.

Tapauksessa kuoli 27-vuotiaan miehen lisäksi sivulliseksi luonnehdittu nainen. Tapauksessa puukotettiin myös yhtä miestä, jota poliisi on myös kuvaillut sivulliseksi.

Uhrin asunnossa piilotteli lisäksi poliisin mukaan yksi mies ja yksi nainen, jotka olivat poliisin mukaan vaarassa joutua henkirikoksen uhriksi.

– Onhan tässä sellaisia piirteitä, jotka tekevät tapauksesta sinänsä raakana tapahtumana poikkeuksellisen. Henkensä menettäneitä uhreja on kaksi, Kontio kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja