Mainos

Turner hamuaa Venäjän tv-bisnekseen

Amerikkalaisen CNN-tv-kanavan perustaja Ted Turner on vastannut vahvistamattomiin tietoihin, joiden mukaan hän havittelisi osuutta Venäjän yksityisestä NTV-televisioyhtiöstä.

-Olen ollut pitkään kiinnostunut Venäjästä, ja olen viestittänyt kiinnostuksestani Venäjän presidentille Vladimir Putinille. Odotan hänen vastaustaan, lehdistöedustajan julkistamassa Turnerin lausunnossa todetaan. Hän ei siten suoraan vahvistanut muun muassa talouslehti Wall Street Journalin tietoa NTV:tä koskevista neuvotteluista.

Nimettömien lähteiden mukaan Turnerin edustajat esittelivät suunnitelmaa Kremlissä tiistaina. Lähteiden mukaan Kreml ei halua NTV:lle ulkomaista osaomistajaa ennen kuin valtiojohtoinen ryhmä varmistaa asemansa yhtiössä ja kanavan toimituspolitiikka muuttuu. Mediavaikuttaja Vladimir Gusinkin omistama tv-yhtiö tunnetaan Kremlin tiukkasanaisena arvostelijana. Venäjän syyttäjäviranomaiset epäilevät Gusinskia kavalluksesta, ja rikostutkimukset ovat ulottuneet myös hänen Media-Most-konserniinsa kuuluvaan NTV:hen.
(STT-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja