Mainos

Turma-Concorden korjattu moottori petti

Eilen tuhoutuneen Concorde-suihkukoneen pettänyttä moottoria oli korjattu ennen lentoonlähtöä. Air France pitää Concordet maassa, kunnes onnettomuuskoneen tutkinta on antanut tietoa onnettomuuden syistä. British Airways sen sijaan jatkaa Concorde-lentoja.

Ranskan Concorde-turma

Eilen tuhoutuneen Concorden moottorivika oli juuri ennen lentoa korjatussa moottorissa. Concordessa on neljä suihkumoottoria, joista yksi syttyi tuleen ennen maahansyöksyä. Viallista moottoria oli korjattu ennen kuin kone pääsi nousemaan. Onnettomuuskone lähti lennolleen myöhässä, koska korjaus oli vienyt aikaa. Air Francen edustaja ei lähde arvioimaan tässä vaiheessa, onko vialla ja sen korjauksella yhteyttä eiliseen onnettomuuteen.

British Airways perui eilisillan Concorde-lennot, mutta muuten British Airways jatkaa lentoliikennettä yliäänikoneillaan. BA:n tämänaamuinen lento Lontoosta New Yorkiin lähti matkaan normaalisti. Air Francen Concorde-lennot sen sijaan perutaan toistaiseksi. Ranskan liikenneministeri Jean-Claude Gayssot sanoo, että lennot keskeytetään kunnes eilisen onnettomuuden syistä saadaan tarkempia tietoja.

113 ihmistä kuoli kun Air Francen Concorde putosi pian lähtönsä jälkeen lähellä Pariisia alkuillasta eilen. Kone oli matkalla New Yorkiin. Turmakoneen mustat laatikot löydettiin noin viisi tuntia turman jälkeen ja ne ovat viranomaisten tutkittavana. Jean Claude Gayssot sanoo, että onnettomuus-Concorden mustat laatikot on tutkittava ennen kuin konetyypin lentoja voidaan jatkaa. Ministeri arvioi, että tutkimuksiin kuluu muutama päivä.

Concorden hylky

Saksassa ja Ranskassa suru

Saksassa ja Ranskassa surraan onnettomuudessa surmansa saaneita uhreja. Charles de Gaullen lentokentälle Pariisiin on perustettu kriisikeskus tukea kaipaaville. Saksan liikenneministeri Reinhardt Klimmt on luvannut tehdä kaiken mahdollisen auttaakseen onnettomuuden uhrien omaisia.

Liittokansleri Gerhard Schröderin odotetaan osallistuvan Hannoverissa Expo-maailmannäyttelyssä järjestettävään uhrien muistotilaisuuteen.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.