Mainos

Turkki: Kadonneen toimittajan surmasi Saudi-Arabiasta saapunut "murhatiimi" – morsian kertoo Khashoggin pelänneen jo etukäteen

1:01

Saudiarabialainen toimittaja Jamal Khashoggi murhattiin viime viikolla Saudi-Arabien konsulaatissa Istanbulissa viime viikolla, sanovat Turkin viranomaiset. Turkkilaisten mukaan murhan suoritti Istanbuliin tätä tehtävää varten lähetetty monilukuinen saudiryhmä, kirjoittaa muun muassa The Washington Post

Turkin mukaan Saudi-Arabiasta saapui Isranbuliin varta vasten 15-henkinen ryhmä, jonka tehtävänä oli murhata Khashoggi, kertovat nimettömänä pysyttelevät lähteet The Washington Postin mukaan.

Khashoggin katoamista alettiin tutkia Turkissa virallisesti eilen.

Saudi-Arabia kiistää jyrkästi sekaantuneensa katoamiseen

Bloombergin aiemmin tällä viikolla tekemässä haastattelussa Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman sanoi, että Khashoggi oli poistunut konsulaatista pian saapumisensa jälkeen. Turkin viranomaisten mukaan toimittaja ei kuitenkaan koskaan poistunut konsulaatista.

Saudi-Arabia on myös kategorisesti kieltänyt huhut The Washington Postia avustaneen Khashoggin pidätyksestä.

Lisäksi saudit kierrättivät Reutersin toimittajia Istanbulin konsulaatissaan eilen todistaakseen, ettei Khashoggi ollut siellä. Saudi-Arabia on myös kiistänyt virallisessa lausunnossa väitteet toimittajan surmaamisesta konsulaatissa.

Morsian: Khashoggi oli huolissaan turvallisuudestaan

Khashoggi vieraili Saudi-Arabian Istanbulin konsulaatissa 28. syyskuuta. Vierailun motiivina olivat toimittajan tulevat häät ja niihin liittyvät asiakirjat, kertovat Khashoggin morsian ja ystävät.

Morsian Hatice Cengiz kertoo Khashoggin palanneen konsulaattiin samana iltapäivänä, mutta pelänneen jo etukäteen huolissaan, ettei hänen annettaisi enää poistua rakennuksesta.

Khashoggi jätti Cengiz’lle puhelimensa ja kehotti morsiantaan ilmoittamaan Turkin viranomaisille, jos häntä ei kuuluisi ulos. Neljän tunnin odottamisen jälkeen Cengiz soitti poliisille.

Turkkilaisten mukaan ei ole olemassa mitään todisteita siitä, että toimittaja olisi enää lähtenyt ulos konsulaatista. Saudit puolestaan vakuuttavan miehen poistuneen rakennuksesta suhteellisen nopeasti.

Konsulaatti on turvakameroiden ympäröimä, mutta ainakaan toistaiseksi kumpikaan maa ei ole julkaissut videomateriaalia väitteidensä tueksi.  

Toimittajan katoaminen kiristää maiden välejä

Toimittajan katoaminen on kiristänyt entisestään Saudi-Arabian ja Turkin välejä, jotka molemmat ovat alueen voimamaita.

Asiantuntijoiden mukaan saudijohto on saattanut pitää vaikutusvaltaista Khashoggia itselleen vaarallisena. Hän on toistuvasti arvostellut kuninkaallista perhettä ja sen valtaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja