Mainos

Sauditoimittaja Khashoggin katoamisesta odotetaan lisätietoja – turkkilaiset poistuivat saudikonsulaatista

2:28

Toimittaja Jamal Khashoggin katoamista tutkiva turkkilaisryhmä on päättänyt työnsä Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa varhain tänä aamuna.

Kymmenen hengen ryhmä, jossa myös syyttäjä oli mukana, työskenteli konsulaatissa yhdeksän tunnin ajan.

Diplomaattilähteiden mukaan konsulaatin tutkintaan osallistui sekä turkkilaisia että saudiarabialaisia tutkijoita. Tosin tutkimusten ei uskota johtavan merkittäviin tuloksiin, koska katoamisesta on kulunut kohta kaksi viikkoa.

Trumpin uho hiipuu

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on puolestaan lieventänyt USA:ssa asuneen Khashoggin katoamiseen liittyneitä ensireaktioitaan ja uhoamistaan.

Alun perin Trump uhkasi Saudi-Arabiaa ”vakavilla rangaistuksilla”, mikäli ilmenee, että saudihallinto on katoamisen takana.

Nyt Trump sen sijaan syyttää katoamisesta ja mahdollisesta murhasta satunnaista rikollisjoukkiota.

Presidentti on myös ilmoittanut, että Khashoggin katoamiseen liittyvät tapahtumat eivät tule vaarantamaan saudien miljoonien eurojen asekauppaa Yhdysvaltain kanssa.

Trump on myös lähettänyt ulkoministeri Mike Pompeon tapaamaan Saudi-Arabian kuningas Salmania. Pompeon on määrä tavata kuningas viimeistään keskiviikkona.

Raportin uskotaan vahvistavan Khashoggin kuolleen

Lisätietoa Khashoggin katoamisesta odotetaan vielä tänään, kun mediatietojen mukaan Saudi-Arabia on aikeissa julkaista katoamisesta raportin.

Joidenkin lähteiden mukaan raportissa kerrotaan Khashoggin kuolleen pieleen menneen kuulustelun aikana.

New York Times -lehden mukaan kruununprinssi olisi antanut luvan Khashoggin kuljettamiseen Istanbulista Saudi-Arabiaan ja hänen kuulustelemisestaan.

Prinssin suojelemiseksi Saudi-Arabian hallinto olisi ottamassa vastuun tapahtumista syyttämällä Khashoggin kohtalosta tiedusteluviranomaista, joka mokasi kuulusteluissa.

Khashoggin uskotaan joutuneen murhatuksi hänen hakiessa avioliittolupaa Saudi-Arabian konsulaatista Istanbulissa.Toimittajan sukulaiset ovat vaatineet asiasta puolueetonta tutkintaa.

Khashoggi on tullut tunnetuksi erityisesti Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salmania kritisoivista artikkeleistaan. Hän on kirjoittanut kolumneja muun muassa Washington Post -lehdelle.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja