Mainos

Turkissa pommi-isku Kusadasin lomakohteessa

Ainakin viisi ihmistä on kuollut pommi-iskussa Länsi-Turkissa Kusadasin matkailukohteessa. Viranomaiset uskovat, että kyseessä oli itsemurhaisku, jossa pommin oli kuljettanut bussiin noin 16-vuotias tyttö.

Turkin pääministeri Tayyip Erdogan arvioi, että Kusadasin lomakohteessa tapahtunut räjähdys oli terrori-isku. Viisi ihmistä sai surmansa ja 14 haavoittui räjähdyksessä pikkubussissa aamupäivällä Suomen aikaa. Viranomaiset epäilevät, että kyseessä olisi naisen tekemä itsemurhaisku.

Suomen ulkoministeriö on ollut yhteydessä paikallisiin viranomaisiin, eikä tiedossa ole suomalaisuhreja. Kukaan ei ole ilmoittautunut mahdollisen pommi-iskun tekijäksi.

Viikko sitten Kusadasin tavoin Egeanmeren rannalla sijaitsevassa Cesmessä räjähti pommi, joka haavoitti 20:tä ihmistä. Tuolloin pommin asettajaksi julistautui Kurdistanin vapautuksen haukat (TAK) -niminen ryhmä, joka on uhannut uusilla iskuilla. TAK on Kurdistanin työväenpuolueen (PKK) sotilaallinen siipi.

Tuoreimpien tietojen mukaan kuolonuhrien joukossa oli yksi irlantilainen, yksi britti ja yksi turkkilainen. Kahden kuolonuhrin henkilöys ei ollut selvillä iltapäivällä. Kuusi iskussa haavoittuneista on brittejä, joista viisi on Britannian ulkoministeriön mukaan saanut vakavia vammoja.

Televisiokanava NTV:n haastattelema Kusadasin kaupungin alikuvernööri Ali Baris sanoi, että räjähdys saattoi olla itsemurhaisku, jonka tekijä olisi 16-18-vuotias nainen. Poliisi arvelee, että tekijä olisi saattanut käyttää muoviräjähdettä.

Räjähdyksen terrori-iskuksi määritellyt Turkin pääministeri Erdogan ei nimennyt mitään tiettyä ryhmää, joka voisi olla iskun taustalla.

- Esitän surunvalitteluni tässä terrori-iskussa kuolleiden perheille. Hallitus ryhtyy nyt kaikkiin tarvittaviin toimiin, Erdogan lausui pian räjähdyksen jälkeen.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

(Seitsemän uutiset 16.07.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.