Mainos

Turkissa junaturman uhriluku tarkentunut

Täyttä varmuutta kuolleiden määrästä ei vielä ole.

Pääministerin kanslian perustaman kriisikeskuksen mukaan ainakin 6 on kuollut ja 85 loukkaantunut. Yhteen törmänneitä junia ei ole saatu vielä irrotettua toisistaan, joten kuolleiden määrästä ei ole vielä varmuutta ja etsinnät jatkuvat.

Kaksi matkustajajunaa törmäsi eilisiltana maan luoteisosassa 60 kilometrin päässä Istanbulista. Törmäys sattui lähellä Tavsancilin kylää Kocaelin maakunnassa.

Toinen junista oli vasta pari kuukautta sitten käyttöön otettu pikajuna, joka porhalsi Ankarasta Istanbuliin, toinen oli matkalla Istanbulista Adapazariin. Istanbuliin matkanneen junan kyydissä oli 171 ihmistä, toisen junan matkustajamääristä ei ollut saatu varmoja tietoja.

Pahimpia vammoja olivat saaneet junien etummaisten vaunujen matkustajat. Silminnäkijöiden mukaan junat muistuttivat törmäyksen jäljiltä haitareita.

Onnettomuuden syy on vielä epäselvä. Rautatieviranomaisten mukaan jompikumpi junista ajoi punaisia valoja päin. Turkin ulkoministeri Abdullah Gül puolestaan sanoi, että toinen junista oli ilmeisesti ehtinyt jarruttaa nähtyään liikenteenohjauslaitteen punaisen valon. Jarrutus tuli kuitenkin liian myöhään.

Kolme viikkoa sitten noin 40 ihmistä kuoli matkustajajunan suistuttua kiskoilta samalla seudulla.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.