Mainos

Turkin maanjäristyksen kuolonuhrien määrä nousee

Turkin kaakkoisosassa Bingölin alueella sattuneen maanjäristyksen uhrien määrä noussut jo lähes 160:een. Lisäksi järistyksessä loukkaantui 521 ihmistä, kertoivat viranomaiset.

Turkkilaisen NTV-televisioaseman mukaan järistyksen tuhoaman sisäoppilaitoksen asuntolan raunioista kaivettiin tänään esiin kymmenen lapsen ruumiit. Raunioissa arvellaan vielä olevan 20-30 lasta, joiden mahdollisuuksia selvitä hengissä pidetään lähes olemattomina. Asuntolan raunioista pelastui yhteensä 115 ihmistä.

Pelastustyöntekijät arvostelivat sisäoppilaitoksen asuntolan rakentamistapaa. -Rakennus oli sijoitettu väärin, rakennustekniikka oli väärä ja betoni erittäin heikkoa, sanoi Turkin insinöörien ja arkkitehtien killan edustaja Nebil Yenguner. -Olemme nähneet tämän satoja kertoja: valmis rakennus ei vastaa piirustuksia, hän jatkoi.

Asuntolassa asui poikia syrjäisistä ja pienistä kylistä, joissa ei ole omaa koulua. Heidän vanhempiensa puusta rakennetut pienet talot säilyivät ehjinä maanjäristyksessä.

Turkin pääministeri Tayyip Erdogan sanoi tänään, että maanjäristys on tuonut ilmi maan infrastruktuuriin liittyvät puutteet, lahjonnan, materiaalien varastamisen, laittomuuden ja epäoikeudenmukaisuuden. Hän on luvannut selvittää rakentajien vastuun.

Kertoman mukaan tietyn paksuisiksi tilatuista terästangoista toimitetaankin ohuempia ja betoniin tarvittavaa hiekkaa kerätään rannalta simpukankuorineen päivineen. Urakoitsijat laskuttavat kuitenkin alkuperäisen tilauksen mukaan.

Torstaina vastaisena yönä Bingölin aluetta ravistellut voimakas järistys tuhosi ja vaurioitti myös lukuisia muita rakennuksia. Sadat ihmiset loukkaantuivat.

Eilen avustustoimiin tyytymättömät alueen asukkaat ottivat kiivaasti yhteen poliisin kanssa. Tänään tilanteen kerrottiin kuitenkin rauhoittuneen.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.