Mainos

Turkin lentoturman syynä ehkä sumuinen sää

Turkin viranomaisten mukaan koneen pilotti ei lähettänyt minkäänlaisia hätäkutsuja lennonjohdolle ennen turmaa. Kaikki koneessa olleet 57 ihmistä saivat surmansa. Yhtiö lentää myös Suomen-reiteillä.

Aamuyöllä Turkissa sattuneen lentoturman syyksi epäillään sumuista säätä. Istanbulista matkalla ollut AtlasJet -halpalentoyhtiön kone oli laskeutumassa Ispartaan Etelä-Turkkiin, kun se tuntemattomasta syystä syöksyi vuoristoon.

Koneessa olleet kaikki 57 ihmistä saivat surmansa. Kaikki surmansa saaneet olivat tiettävästi turkkilaisia. Istanbulista lähteneessä koneessa oli 50 matkustajaa ja seitsemän hengen miehistö.

Koneen hylky löydettiin Etelä-Turkin vuoristoseudulta. MD 83 -kone koneeseen oli tehty tavanomaiset tarkastukset.

Lentäjä oli saanut laskeutumisluvan, ja hän sanoi näkevänsä lentokentän juuri ennen kuin kone katosi tutkasta viime yönä. Koneen lentotiedot sisältävää ns. mustaa laatikkoa etsitään. Vuoristossa on nyt lunta ja sumua.

Lentokentälle Ispartaan on perustettu kriisipiste onnettomuuden takia.

Yhtiö lentää myös Suomen-reiteillä

AtlasJet on turkkilainen halpalentoyhtiö, joka lentää kotimaanlentojen lisäksi charter-lentoja Euroopassa, Kazakstanissa ja Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa. Se lentää myös Suomen ja Turkin välillä reiteillä Helsinki-Antalya ja Joensuu-Antalya.

Yhtiö on perustettu vuonna 2001. Se tunnettiin aiemmin Atlas International Airlines -nimellä.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.