Mainos

Turkin hallitukselta esitys amerikkalaisjoukoista

Turkin hallitus taipui tänään Yhdysvaltain painostukseen ja lähetti maan parlamentin vahvistettavaksi päätöksen amerikkalaisten joukkojen sijoittamisesta maahan mahdollisen Irakin sodan varalta.

Varapääministeri Abdullatif Sener kertoi hallituksen seitsentuntisen istunnon jälkeen, että päätöslauselma amerikkalaisjoukkojen sijoittamisesta maahan lähetetäisiin parlamentin käsiteltäväksi. Näin tehdään Senerin mukaan vaikka neuvottelut joukkojen sijoittamisen ehdoista Yhdysvaltojen kanssa ovat yhä kesken.

Tiedossa ei ole, milloin parlamentti äänestää ehdotuksesta. -Vaikka ehdotuksessa on saavutettu "tärkeitä edistysaskeleita", ovat neuvottelut vielä kesken, kertoi hallituksen edustaja.

Parlamentti voi ottaa ehdotuksen käsiteltäväksi vasta, kun neuvottelut on saatu päätökseen, jatkoi hallituksen edustaja.

Turkki saanee miljardeja dollareita korvaukseksi, jos se sallii Yhdysvaltain aloittaa hyökkäyksen etelärajansa yli Irakiin. Turkin hallitus on asettanut korvaukset ehdoksi sille, että Yhdysvallat sijoittaa kymmeniätuhansia sotilaita Turkkiin. Turkki katsoo, ettei se saanut kunnon korvauksia vahingoista, joita se kärsi vuoden 1991 Persianlahden sodassa.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.