Turhautunut Lionel Messi sadattelee: "On kammottavaa pelata ilman kannattajia" – yleisö palaamassa katsomoon kevään suurottelussa

10:00
Lauantai-illan Tulosruutu teki selkoa esimerkiksi Barcelonan tasapelistä Valencian kanssa.

Barcelonan Lionel Messi on puhunut tyhjille katsomoille pelaamisen vastenmielisyydestä. Argentiinalainen vertasi kokemusta joukkueen harjoituksiin.

– On kammottavaa pelata ilman kannattajia, se on ällöttävä tunne. Tyhjän stadionin näkeminen muistuttaa harjoituksista. On hyvin vaikeaa saada itseään oikeasti käyntiin pelin alussa, Messi kommentoi Marcalle maanantaina.

Tyhjille stadioneille sijoittuva jalkapallon uusi normaali on vaatinut hintansa myös Messiltä ja Barcelonalta.

Katalonialaiset olivat La Ligan kärjessä, kun 11 ottelua oli maaliskuussa pelaamatta. Sitten koronavirus keskeytti kauden. Kun pelit jatkuivat lopulta tyhjillä stadioneilla, Real Madrid nousi Espanjan mestariksi.

Tämän jälkeen seura kärsi nöyryyttävän 2-8-tappion Bayern Münchenille Mestarien liigan puolivälierissä tyhjällä Estadio da Luz -stadionilla Lissabonissa.

Käynnissä olevan kauden alku on ollut Barcelonan huonoin 33 vuoteen. Seura on La Ligassa viidentenä, kahdeksan pistettä ottelun vähemmän pelannutta Atletico Madridia perässä.

Mestarien liigassa lohkovoitto lipesi sen käsistä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2006.

33-vuotias Messi on samaan aikaan aloittanut henkilökohtaisesti heikoimmin sitten kauden 2007-2008. Tilille on kertynyt kaikki kilpailut huomioiden yhdeksän maalia, joista viisi rangaistuspotkuista.

– Totuus on, että (tyhjille katsomoille pelaaminen) on rumaa, ja se on syy, miksi näemme niin tasaisia otteluita. On hyvin vaikeaa voittaa riippumatta siitä, kuka on vastassa, Messi lisäsi.

– Pandemia on muuttanut jalkapalloa paljon, pahempaan suuntaan. Sen voi nähdä otteluissa ja toivon tämän kaiken olevan nopeasti ohi, jotta voimme saada kannattajat takaisin stadioneille ja palata normaaliin.

La Ligassa on pelattu tyhjille katsomoille maaliskuusta lähtien. Kannattajien odotetaan palaavan lehtereille huhtikuussa, kun merkittävä osa väestöstä on saatu rokotettua koronavirusta vastaan.

Espanjalaismedian mukaan ensimmäinen yleisölle pelattava ottelu tulee olemaan viime kaudelta lykätty Espanjan cupin loppuottelu Real Sociedadin ja Athletic Bilbaon välillä. Sen on määrä olla ohjelmassa huhtikuun 4. päivä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja