Barcelona-ikoni puolustaa kiivaasti Lionel Messiä – lyttää seuran toiminnan: "Se todella raivostuttaa minua"

10:58
Tuomas Virkkunen ennakoi Barcelonan ja Real Madridin välistä El Clasicoa: Nyt kysytään Zinedine Zidanelta luonnetta!

Kauden ensimmäinen jalkapallon El Clásico pelataan lauantaina mielenkiintoisessa tilanteessa. Sekä Barcelona että Real Madrid ovat pelillisesti kaukana parhaastaan ja etenkin Barcelonassa ongelmia on myös kentän ulkopuolella. Barcelona-puolustuksen tukipilari Gerard Piqué hämmentää tilannetta entisestään.

Real Madridilla on ennen El Clásicoa alla kaksi nöyryyttävää tappiota. Ensin Cádiz haki La Ligassa pisteet Madridista 1–0-voitolla ja sitten Shahtar Donetsk nöyryytti madridilaisia 3–2-vierasvoitolla Mestarien liigassa.  Barcelonalla nappasi edellisessä ottelussaan komean voiton, kun joukkue kaatoi Mestarien liigassa Ferencvarosin 5–1. La Ligassa takana on kuitenkin 0–1-tappio Getafelle.

Katalaaniseurassa riittää ongelmia myös pelikentän ulkopuolella.

El Clasicon alla joukkueen puolustuksen tukipilari Gerard Piqué on hämmentänyt lisää jo valmiiksi sekaisin olevan seuran tilannetta. Juuri kolmivuotisen jatkosopimuksen solminut puolustaja kritisoi voimakkaasti tapaa, jolla Barcelona on kohdellut ykköstähteään Lionel Messiä.

Messin ja seuran välit kiristyivät äärimmilleen ennen kauden alkua ja argentiinalainen oli jo jättämässä seuran ennen viimeistä sopimusvuottaan. Piqué asettuu La Vanguardia -lehden haastattelussa voimakkaasti Messin puolelle.

– Ihmettelen, miten maailman kaikkien aikojen paras jalkapalloilija – pelaaja, josta olemme onnekkaasti saaneet nauttia – päättää eräänä päivänä lähettää (seuralle) kirjatun kirjeen, koska hänestä tuntuu siltä, ettei häntä kuunnella, Pique sanoi Guardianin mukaan.

– Tässä on erikoista vastakkainasettelua. Mitä oikein on meneillään? Messi ansaitsee kaiken. Uusi stadion pitäisi nimetä ensin hänen mukaansa, sitten vasta sponsorin mukaan. Meidän pitäisi vaalia keulakuviamme, ei vähätellä heitä. Se todella raivostuttaa minua.

Pique kommentoi haastattelussa myös tietoja, joiden mukaan seura olisi aiemmin palkannut sosiaaliseen mediaan erikoistuneen yrityksen kritisoimaan seuran avainhahmoja, muun muassa pelaajia, kohentaakseen seuran puheenjohtajan Josep Maria Bartomeun asemaa. Piqué pitää erikoisena sitä, että koronakriisin talousongelmiin ajama seura pyytää nyt pelaajia alentamaan palkkojaan.

– Seura käytti rahaa meidän kritisoimiseemme. Samaa rahaa, jota he nyt pyytävät meiltä. Enkä puhu seuran ulkopuolisten henkilöiden kritisoimisesta, vaan nykyisten pelaajien. Se on hirvittävää, Piqué sanoo.

–Pyysin selitystä (Bartomeulta), ja hän sanoi: "Gerard, en tiennyt siitä".  Ja minä uskoin häntä. Mutta sama henkilö, joka oli vastuussa tuosta, työskentelee yhä seurassa. Se satuttaa minua. Ja sanon tämän julkisesti ainoastaan siksi, että olen sanot saman myös puheenjohtajalle.

FC Barcelonan ja Real Madridin välinen ottelu käynnistyy tänään lauantaina kello 17.00. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä C More Sport 1 -kanavalla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja