Barcelonan päävalmentaja sanattomana Real Madridin ottelun kohutilanteesta: "Jos kysyt kymmeneltä ihmiseltä"

Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman sanoo olevansa yhä hämmentynyt käsivirhesäännöstä ja siihen liittyvästä tulkinnasta. Koeman avasi suunsa sen jälkeen, kun Real Madrid säästyi rangaistuspotkulta pallon osuttua Sergio Ramosin käteen madridilaisten 3-1-voitossa Eibarista.

Eibarin päävalmentaja Jose Luis Mendilibar kritisoi rajusti päätöstä, jota edeltänyttä tilannetta erotuomari ei itse käynyt lainkaan tutkimassa videolta.

Jopa Real Madridin laitapuolustaja Dani Carvajal sanoi, etteivät pelaajat vieläkään ymmärrä, miksi tietyistä osumista käteen pallo viedään pilkuille ja toisista ei.

– En ymmärrä käsivirheeseen liittyviä sääntöjä. Jos kysyt kymmeneltä ihmiseltä, oliko sunnuntain tilanne rangaistuspotku, yhdeksän sanoisi "kyllä", Koeman sanoi Barcelonan ja Real Valladolidin tiistai-illan La Liga -ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa.

– En ymmärrä VAR:in kriteerejä. On tiettyjä asioita, joita en vain voi ymmärtää. Jokaisella on oikeus mielipiteeseen, ja minulle sunnuntain tilanne oli rangaistuspotku.

Barcelona metsästää tiistai-iltana ensimmäistä vierasvoittoaan La Ligassa sitten lokakuun ensimmäisen päivän, jolloin se kaatoi Celta Vigon.

Katalonialaisjoukkue jäi 2-2-tasapeliin lauantaina Valencian kanssa voitettuaan ennen sitä kahdessa edellisessä ottelussa Real Sociedadin ja Levanten.

Koemanin mukaan joukkueen on kiinnitettävä yhtä lailla huomiota puolustukseen kuin hyökkäykseenkin. 

– On tärkeää, että pelimme on tasalaatuisempaa. Meidän on myös pelattava paremmin pallon kanssa ja ilman sitä kuin Valenciaa vastaan.

– Ennen muuta meidän on keskityttävä maksimaalisesti, jos haluamme voittaa pelin. Meillä on oltava vähemmän ylä- ja alamäkiä, jos haluamme kehittyä.

Päävalmentaja kritisoi joukkuettaan Valencia-tasapelin jälkeen kypsyyden puutteesta. Hän kuitenkin muistutti suuresta muutoksesta, jota Barcelona käy läpi.

– Olemme muuttaneet monia asioita, ja nyt meillä on enemmän nuoria pelaajia. Tämän myötä riskinä on kuitenkin pelin vaihteleva taso. Asiat näyttävät tulevaisuuden kannalta hyvältä, mutta Barcelonassa on voitettava otteluita ja palkintoja, Koeman muistutti.

Lue myös:

    Uusimmat