Romahtanut Real Madrid saa tylyä ryöpytystä espanjalaislehdiltä – viikonlopun El Clásicosta synkkä ennuste: "Surkein Zidane"

Real Madridin kokema 1–2-tappio Manchester Citylle keskiviikkoiltana Mestarien liigassa on otettu espanjalaislehdistössä vastaan synkin tunnelmin. 

Erityisen tummia pilviä Real Madridin ylle maalaa madridilainen urheilulehti Marca, jonka mukaan Zinédine Zidanen valmentama joukkue on ollut täydellisessä vapaapudotuksessa sen jälkeen, kun se kukisti paikallisvastustajansa Atléticon lukemin 1–0 helmikuun alussa.

Madridin derbyn jälkeen Real on pelannut viisi ottelua, joista se on onnistunut voittamaan vain yhden, kun Osasuna kaatui 4–1 La Ligassa. Tappion se on kokenut otteluissa Manchester Cityä, Levantea ja Real Sociedadia vastaan. Celta Vigoa vastaan madridilaiset puolestaan juuttuivat 2–2-tasapeliin.

– Viimeisen kuukauden aikana joukkue on romahtanut. Pahimmalla hetkellä, kun mestaruuksia ratkotaan, Marca kirjoittaa.

Real Madridin synkän helmikuun jälkeen FC Barcelona johtaa Espanjan La Ligaa kahden pisteen turvin ennen sunnuntaina pelattavaa El Clásicoa, jossa Los Blancos isännöi katalonialaisia Santiago Bernabéulla.

– La Ligassa koetut kaksi pettymystä Celtaa ja Levantea vastaan on aiheuttanut sen, että sunnuntain El Clásico on kuin finaali, kaikki tai ei mitään -ottelu, Marca kirjoittaa.

Madrid tarvitsee voiton, jotta Barcelona ei karkaa sarjassa jo viiden pisteen päähän. Samalla Mestarien liigassa sen pitää yltää urotekoihin toisessa osaottelussa Manchesteria vastaan.

– Tai sitten joukkue romahtaa niin kuin vuosi sitten. Kaikki katoaa maaliskuussa, se on liian kova isku.

Kuoroon yhtyvät myös muut espanjalaislehdet, muun muassa Katalonian suurin urheilulehti Sport.

– Los Blancos on toistamassa samaa, mitä tapahtui viime vuonna Santiago Bernabéulla. Espanjan cupissa se hävisi Barcelonalle (0–3), Mestarien liigassa Ajaxille (1–4) ja sitten uudelleen Barcelonalle (0–1) La Ligassa. Niiden tulosten jälkeen joukkueella ei ollut enää mahdollisuuksia voittaa mitään, Sport muistuttaa.

"Ihmeet eivät kasva puissa"

Madridilaislehti Marca ei anna myöskään puhtaita papereita Zidanelle City-ottelun tapahtumista. Vaikka ranskalaisluotsi joutuikin operoimaan ilman loukkaantuneita laitureita Eden Hazardia ja Marco Asensiota, hänen olisi jalkapallotoimittaja Jesus Sanchezin mukaan pitänyt olla parempi pelaajavalintojensa kanssa.

Sanchez nimeää Zidanen kaksi suurinta virhettä Machester Cityä vastaan: keskikenttäpelaaja Toni Kroosin penkittäminen ja ottelun avausmaalin syöttäneen Vinícius Júniorin kutsuminen vaihtoon 75. minuutilla.

– Saksan maajoukkuepelaajan pitää ilman loukkaantumisia olla aina avauskokoonpanossa, Sanchez sanoo Kroosista.

Kroos oli Zidanen mukaan pelikuntoinen, mutta ei vain yksinkertaisesti mahtunut tällä kertaa kentälle aloittavaan kokoonpanoon. Häntä ei myöskään kutsuttu tositoimiin vaihtopenkiltä.

– (Zidane) vaihtoi kentälle hänen sijaansa Gareth Balen ja otti pois ainoan pystysuuntaan liikkuvan pelaajan (Viníciuksen).

– Unohtakaa tuomarit, keskinkertaisten tekosyyt. Koska silloin kun joukkueesta puuttuu iskuvoimaa ja sitä johtaa surkein versio Zidanesta, ihmeet eivät kasva puissa, Sanchez sivaltaa.

Real Madrid isännöi FC Barcelonaa Santiago Bernabéulla La Ligan ottelussa sunnuntaina kello 22.00 alkaen. C More näyttää ottelun suorana.

Lue myös:

    Uusimmat