Mainos

Tupon kohtalo ratkeaa huomenna?

Tulopoliittisen kokonaisratkaisun syntyminen saattaa ratketa käytännössä jo huomenna. On nimittäin hyvinkin todennäköistä, että tupoa ei ensi talvena synny, mikäli Helsingissä liittokoustaan pitävä Paperiliitto päättää jättäytyä sen ulkopuolelle.

Puheenjohtaja Jarmo Lähteenmäki suhtautui tupoon eilen hyvin varauksellisesti. Olisi väärin sanoa, että Paperiliitto olisi jo eilen lopullisesti torjunut tupon. Mutta kyllä liiton puheenjohtaja niin lähelle ehdotonta EI:tä meni, mitä ylipäätään voi mennä ilman, että sulkee oven kokonaan.

Paperiliitto katsoo, että alakohtaisista kysymyksistä on helpompi sopia liittokohtaisissa neuvotteluissa.

Mutta onko niin todella? Tupoa tehtäessä Paperiliitto voisi luottaa maan hallituksen ja oman keskusjärjestönsä, SAK:n, tukeen. Liittoneuvotteluissa se taas on ilman selkänojaa.

Liitto joutuu pelaamaan kovilla panoksilla. Tammi-helmikuussa ajettaisiin paperitehtaiden tuotantoja alas - jälleen kerran. Onkin vaikea uskoa, ettei liitto pyrkisi lähes pelkästään ulosmittaamaan extra-korotuksia nyt, kun paperi menee kaupaksi ja sellun hintakin nousee.

Puoluekokouksessaan Paperiliittoa ruotuun opastanut Sauli Niinistökin taisi tehdä karhunpalveluksen tupo-pyrkimyksille. Itsetietoiseen paperimieheen menee piru, kun kokoomuslainen valtiovarainministeri käy neuvomaan.

Jos Paperin liittokokous sanoo huomenna tupolle ehdottomasti ei, kaatunee koko keskitetty ratkaisu.

Lähteenmäki kiistää ulosmittaamisen

Puheenjohtaja Jarmo Lähteenmäki kiistää, että Paperiliitto pyrkisi liittokohtaisissa neuvotteluissa ulosmittaamaan muita suuremmat palkankorotukset. Lähteenmäki ei usko, että liiton alakohtaiset kysymykset voitaisiin ratkaista tupossa.
(MTV3/Matti Simula)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.