IS: SDP paljasti viimein, mistä se olisi valmis säästämään 2,5 miljardia – Lindtman kritisoi hallitusta "kolmesta ratkaisevasta virheestä"

SDP on järjestänyt puolueen eurovaalitapahtuman Tallinnan risteilyllä.

Puheenjohtaja Antti Lindtman kertoo Ilta-Sanomille, että SDP on käynyt menopuolta ”tiheämmällä kammalla läpi” Suomen talouden tilanteen heikennyttyä. Lehden tietojen mukaan SDP olisi valmis tekemään suoria säästöjä 2,5 miljardin euron edestä seuraavalla nelivuotiskaudella.

Sdp leikkaisi esimerkiksi yksityisen hoidon Kela-korvauksista, rajaisi kotihoidon tukea sekä lakkauttaisi opinto­laina­hyvityksen.

Hallituspuolueet ovat kevään aikana kritisoineet SDP:tä siitä, ettei se ole eritellyt kohteita, joista se olisi valmis leikkaamaan.

Lindtman myös kritisoi Petteri Orpon hallitusta. Hänen mielestään hallitus on epäonnistunut kaikkein tärkeimmässä asiassa, eli kasvun ja työllisyyden tukemisessa. Lindtmanin mukaan ratkaisevia virheitä on ollut kolme:

– Hallitus perusti budjettinsa liian ruusuisen kasvuennusteen varaan. Toinen virhe on se, että hallitus laiminlyö veropohjan vahvistamisen. Kolmas on työmarkkina­kaaoksen aiheuttaminen.

Lue myös:

    Uusimmat